EU-asielbureau is de weg kwijt

Geen categoriejul 08 2014, 8:00
Vrij verkeer voor mensen met vluchtelingenstatus
Carla Joosten van Elsevier bericht uit Brussel dat 'Brussel' wil dat asielzoekers die een vluchtelingenstatus hebben verkregen, zich op den duur vrij zouden moeten kunnen bewegen in de Europese Unie (EU). Elsevier citeert de Nederlandse directeur Rob Visser van het European Asylum Support Office:

"Er komt een moment dat je je moet afvragen of je met een systeem van open grenzen, waarin straks elk land volgens de regels asielverzoeken afhandelt, dan ook niet het voor iedereen geldende vrij verkeer moet gelden voor hen die de vluchtelingenstatus hebben. Dat vrij verkeer geldt voor iedereen in de Unie en zou ook voor hen moeten gelden. Die discussie komt er onvermijdelijk aan."

Aldus Visser, die met zijn bureau vanuit Malta ondersteuning biedt aan landen waarvan het asielsysteem nog in de kinderschoenen staat. Dat zal allemaal best. Maar we weten allemaal dat 99% van die zogenaamde 'vluchtelingen' gewoon economische vluchtelingen zijn. Bovendien, welke logica schuilt erin om de halve wereld naar de EU te halen, waar de werkloosheid enorm hoog is, een schuldenunie is van hier tot Tokio en er geen banen zijn, maar wel grote gaten in de pensioendekking van velen?
De EU heeft een peperduur grensbewakingssysteem laten maken, Eurosur. Maar in plaats dat we de wrakkige bootjes met economische vluchtelingen gewoon terugslepen naar de haven van herkomst, zoals de Australiërs doen, brengen we ze Europa in. Well done EU! In Amsterdam zeiden we vroeger: volkomen krankjorum en stapelmesjogge.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten