EU, blijf met je fikken van onze pensioenen af!

Geen categoriemei 13 2014, 10:15
Onze pensioenen zijn onze zaak en niet die van Brussel. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt eist een gele kaart voor de bemoeizieke Europese Commissie.
De Europese trein dendert maar voort. Voor ieder plan van de Europese Commissie dat met succes wordt bestreden door politici in verschillende lidstaten, ontstaan er vijf nieuwe plannetjes om onze soevereiniteit te ontnemen. Hoe zei die christen-democratische kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker het ook alweer (in Der Spiegel)? Oja:

We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit - de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist - dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.

Het is dus van het grootste belang om iedere keer weer in opstand te komen. Ja, dat moet. Het liefst bij zo'n beetje ieder plan dat de Europese Commissie voorstelt. Anders denken de hoge heren in Brussel dat ze een carte blanche hebben en gewoon kunnen doen waar ze zelf zin in hebben. Dit keer hebben ze zeer uitgebreide plannen (meer dan 100 pagina's) om zich te bemoeien met onze pensioenen, die nu nog gewoon nationaal geregeld zijn.
Het feit dat Brussel zich met onze pensioenen wil bemoeien, zegt genoeg. Dat doen ze alleen maar om de lidstaten nog beter de baas te kunnen zijn. Als het plan er eenmaal doorheen is gejaagd, zitten we er natuurlijk voorgoed aan vast, terwijl de Europese Commissie later wel nieuwe regels kan bedenken. Nederland mag er dan helemaal niks meer van vinden. Ja, lekker democratisch he? Zo kennen we Brussel weer.
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die eerder rapporteur was op het gebied van pensioenen namens de hele Tweede Kamer, wil niet dat onze pensioenpotten worden overgedragen aan Brussel - en terecht. Hier is ons pensioenstelsel onderdeel van de sociale zekerheid en valt het dus onder het toezicht van de minister van Sociale Zaken. In de plannen van Brussel ligt dat weer net even anders. Tot 29 mei kunnen lidstaten protest aantekenen. Omtzigt roept de gehele Tweede Kamer op om een gele kaart te trekken tegen de plannen van de Europese Commissie. De CDA'er komt daarom deze week met een initiatiefnota.
Ik ben vooral erg benieuwd wat de andere partijen deze week gaan doen als het CDA met de initiatiefnota komt. Gaan zij mee met Omtzigt of kiezen zij massaal voor Brussel? Wat doen VVD en PvdA? En D66? Het lijkt me overduidelijk dat dit onzalige plan van de Europese Commissie als de wiedeweerga moet worden afgewezen. Een gele kaart lijkt me een goed signaal naar de Europese Commissie toe, al was een rode kaart misschien nog duidelijker geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten