EU bouwt aan vluchtelingenplan: ze willen gelukszoekers en echte vluchtelingen scheiden

Geen categoriejun 19 2018, 16:00
Er staat nog niks vast, want het is en blijft natuurlijk gewoon de EU, maar het lijkt er op dat de vluchtelingen- en migrantenproblematiek eindelijk door begint te dringen bij de top van de EU. Aldus TPO.
Binnen de Europese Unie circuleren plannen om vluchtelingen en gelukszoekers bij aankomst van elkaar te scheiden. Zij die terecht hulp nodig hebben kunnen dan worden opgevangen, zij die hun eigen land de rug toe hebben gekeerd en hier hopen op gratis geld, worden weggestuurd. Het lijkt erop dat de EU buiten het continent een paar centra wil opzetten waar de echte van de neppe worden gescheiden.
Het feit dat er zoveel gereisd wordt en het eigenlijk één grote bende is op het moment, is aanleiding voor de EU om eens wat heftige documentjes uit te draaien. TPO speculeert, niet geheel ongegrond, dat de Duitse CSU de hoofdreden is voor deze plannen. Het CSU is namelijk van plan om asielzoekers te weigeren als zij al elders in Europa staan geregistreerd. 'Wir schaffen das' krijgt nu een geheel omgekeerde lading!
Tunesië en Albanië zouden volgens de site één van de eerste opties voor de EU zijn die ze hebben overwogen voor hun selectiekampen. Het is en blijft de EU, dus veelbelovend is het nooit, maar het is in ieder geval een stap in de goeie richting!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten