Trump's asielbeleid: kinderen gescheiden van ouders, wat is er aan de hand?

Trump's asielbeleid: kinderen gescheiden van ouders, wat is er aan de hand?

Van wat er zo op internet te lezen valt over deze situatie lijkt het een morele crisis waar Donald Trump verantwoordelijk voor is, maar hoe zit dat precies?

Trump en zijn kabinet blijven voet bij stuk houden terwijl overal foto's en video's van huilende kinderen te zien zijn als ze worden gescheiden van hun ouders. 'It's the law' zegt Trump dan. Het is alleen niet zijn wet! George W. Bush nam de wet in zijn ambtsperiode aan en Obama negeerde de wet ten dele. President Trump is de eerste die de wet opvolgt zoals deze staat geschreven en bedoeld is.

[embed[/embed]

Nu wordt aan bijna alle kanten ontkend dat het naleven van deze wet gebruikt wordt om druk uit te oefenen op de tegenstanders van Trump, maar daar lijkt het toch wel sterk op. Volgens Trump zijn het de Democrats die de mogelijkheid hebben om Trump's plannen voor een ander asielbeleid te steunen, zodat het huidige beleid kan worden veranderd. In de tussentijd geeft het scheiden van ouders en kinderen een signaal af aan andere potentiële immigranten om weg te blijven.

[embed[/embed]

Dit is keiharde politiek waar de druk flink wordt opgevoerd en Trump niet van plan is om te buigen. Er zijn aanwijzingen dat het tijdstip van dit beleid goed samenvalt met de steun van zijn achterban, waardoor zij in de zogenaamde 'mid-terms' eerder geneigd zullen zijn om Republican te stemmen. Kost een paar huilende baby's maar dan heb je ook wat!

Om het contrast met het niveau van de Nederlandse politiek nog even te belichten heb ik hier nog een Asscher'tje:

[embed[/embed]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties