EU stuurt 9 miljoen euro naar Italië voor gezondheidszorg voor asielzoekers

EU stuurt 9 miljoen euro naar Italië voor gezondheidszorg voor asielzoekers

Italië staat onder hoge druk met zo'n 42.000 asielzoekers op Sicilië, Toscane en rond Rome. Zij krijgen nu 9 miljoen euro aan middelen om de gezondheidszorg te verbeteren. Dat meldt de Telegraaf.

Naar het schijnt zitten er nogal veel vrouwen en kinderen in de opvangkampen en waar mensen dicht op elkaar zitten breekt er natuurlijk snel de ziekte uit. Het laatste wat je wil is dat er een epidemie uitbreekt en die als wildvuur om zich heen verspreidt.

In totaal is er al zo'n 200 miljoen euro aan Europese hulp naar Rome overgemaakt met als doel de gezondheid van de migranten op peil te houden. Italië kan het zelf natuurlijk niet meer aan en is nou ook niet bepaald rijk te noemen. In totaal is er nog zo'n 653,7 miljoen euro beschikbaar van de begroting, die tot 2021 loopt.

Waar het geld precies aan wordt gespendeerd, behalve 'gezondheidszorg' staat niet vermeld. Het is te hopen dat het puur om het broodnodige gaat en er geen excessieve uitgaven worden gedaan. Dan had het geld ook prima bewaard kunnen blijven om de terugkeer van deze asielzoekers te faciliteren. Er is niks mis met wat humane maatregelen maar wanneer het om zulke bedragen gaat kun je er donder op zeggen dat er geld weglekt en/of verkeerd terechtkomt.

Het is dus ook nogal een risico voor de EU om met zulke bedragen te smijten. Mocht het niet goed worden gecontroleerd waar het geld naartoe gaat dan levert dat een flinke deuk in het vertrouwen van de EU op voor de burgers en werkt dat populistische partijen alleen maar meer in de hand.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties