Gevluchtte Venezolaanse militair zegt getuige te zijn van verkiezingsfraude door president Maduro

Gevluchtte Venezolaanse militair zegt getuige te zijn van verkiezingsfraude door president Maduro

Het lijkt wel een actiefilm. De 19-jarige sergeant is Venezuela ontvlucht richting Curaçao. Daar werd zijn arrestatie stil gehouden en klapt de jongeman uit de school over het een en ander wat zijn regering heeft gedaan! Via de NOS.

President Maduro zou met verkiezingscomputers hebben geknoeid en daarmee de uitslag van de verkiezingen hebben beïnvloed. Dat zat er natuurlijk dik in maar altijd fijn om daar een getuige van te hebben! Waar het echter eng wordt is dat de getuigen van de mensen die voor Maduro met die computers hebben lopen sjoemelen nu bijna allemaal vermist en vermoord zijn, aldus de sergeant.

De sergeant, zelf óók getuige geweest van dit hele debacle, vreest daarom (terecht) voor zijn eigen leven. Niemand heeft tijdens en na zijn arrestatie in Curaçao echt oor voor hem gehad, tot nu. Hij wist een advocaat te bereiken met een mobieltje zodat hij een asielaanvraag kon indienen.

Curaçaose autoriteiten ontkenden aanvankelijk de militair te hebben gearresteerd maar geven dit nu wel toe. De advocaat van de gevluchte Venezolaan vreest dat Curaçao hem gaat terugsturen en daarmee mensenrechten zou schenden. Amnesty International brengt hierover volgende maand verslag uit omdat Curaçao vaker Venezolanen zou terugsturen.

Onzekere tijden voor de sergeant dus waarvoor de kans op moord een stuk groter is dan menig ander Venezolaanse vluchteling als alles wat hij zegt waar blijkt te zijn!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties