Europa Lijsttrekker FVD: "Door Nederland waart het spook van de culturele capitulatie. Regerende elites cijferen de eigen cultuur weg"

Europa Lijsttrekker FVD: "Door Nederland waart het spook van de culturele capitulatie. Regerende elites cijferen de eigen cultuur weg"

Marrakesh. Boerka's. Zwarte Piet. Vlees. Alles moet eraan geloven.

Toen bekend werd dat Derk Jan Eppink lijsttrekker van Forum voor Democratie bij de Europese verkiezingen zou zijn reageerde ik verheugd. Natuurlijk, net als bij iedere andere politicus ben ik het niet altijd met hem eens, maar de man heeft a) de broodnodige ervaring, en b) heel vaak wel degelijk gelijk. Prima dus dat hij voor FVD het Europees Parlement in wil. Met zo’n man als leider van je fractie aldaar weet je dat je écht wat invloed gaat hebben, zelfs als nieuwkomer.

Hoe dan ook, op Twitter maakt Eppink maar weer eens duidelijk hoe hij de huidige politieke cultuur benadert — en dat is natuurlijk precies waarom hij zo goed bij FVD past:

“Door Nederland waart het spook van de ‘culturele capitulatie’,” schrijft Eppink. “Regerende elites cijferen de eigen cultuur weg. ‘Marrakesh’ vergroot immigratiestromen, niet-naleving Boerkaverbod sluit vrouwen op, Zwarte Piet krijgt de zwarte piet, vlees is het ‘nieuwe roken’.” Hij sluit de tweet af met een vertwijfeld “waarom?”, hoewel hij best weet wat het antwoord is.

De elites haten de Nederlandse cultuur. Dat is het antwoord, en dat is waarom onze cultuur er in alle opzichten aan moet geloven.

Het feit dat die elites de eigen cultuur haten kan niet als een verrassing komen. Diezelfde elites worden immers onderwezen aan onze eigen universiteiten, waar de idioterie van de Frankfurter Schule heilig is verklaard. Vanaf het moment dat ze daar arriveren — of het nou in Leiden, Amsterdam, Groningen, Utrecht, Nijmegen of waar dan ook is — worden ze geïndoctrineerd met die filosofie van de zelfhaat. Als ze hun studie na enkele lange jaren — van verwoed drinken, trouwens — hebben afgerond zijn ze dan minstens net zo anti-eigen-cultuur als hun hoogleraren en docenten.

Dit brengt ons natuurlijk bij een ander belangrijk punt: hoe gaan we dit in vredesnaam tegen? Wij van rechts doen ons best in de media, maar middelbare scholen en de universiteiten blijven het eigendom van links. Zolang daar niets aan gebeurt blijft het vechten tegen de bierkaai.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer