Talentloze Eva Jinek raakt weer tv-programma kwijt

Geen categoriejul 17 2014, 15:15
Het zit niet mee voor de jobhopper die van NOS naar WNL naar de KRO-NCRV is gegaan.
Eva Jinek was ooit een heel gemiddelde nieuwslezer, net zoals eigenlijk de meeste nieuwslezers van het NOS Journaal. Toen stapte Jinek over naar omroep WNL. Ze wilde meer. Zoals iedereen weet, is WNL een nieuwe omroep die het rechtse geluid in Hilversum probeert te vertegenwoordigen. Dat lukt soms wel, soms niet. Met Jinek op de zondagochtend lukte het in ieder geval niet. Jinek was helemaal niet rechts.
Jinek stapte vervolgens net zo makkelijk over naar een andere omroep (zo gaat dat tegenwoordig in Hilversum): de nieuwe fusie van KRO en NCRV. Daar kreeg ze een eigen talkshow en een interviewprogramma samen met Sven Kockelmann. Hoera, werd er gejuicht door de linkse kliek, eindelijk was ze weg bij WNL. De KRO-NCRV-talkshow op zondag werd echter vrij snel geannuleerd en ook het interviewprogramma blijkt toch niet terug te komen na de zomerstop.
Wat een treurig nieuws voor Jinek, die nu achterblijft met een talkshow op de zaterdagavond, als iedereen talkshowmoe is van de talkshows de week ervoor. Waarom floppen zoveel van Jineks programma's? Dat is een belangrijke vraag. Het antwoord is vrij simpel. Het komt omdat Jinek geen talent heeft voor praatprogramma's. Ze kan het nieuws voorlezen, zeker, en ze is niet lelijk, dat is ook waar, maar Jinek heeft verder weinig om het lijf. Ze interviewt gasten zoals ieder ander gasten zou interviewen.
Jinek heeft geen uniek talent. Jinek is geen doorvrager, heeft geen uitgesproken eigen mening en doet slechts wat van haar gevraagd wordt: een paar vragen stellen die een redacteur vooraf heeft samengesteld. Dat maakt geen interessante televisie. Interessant wordt het pas als Jinek zichzelf zou neerzetten als een ijzersterk merk, zodat iedereen bij Jinek meteen een beeld heeft. Maar dat wil ze niet. Of kan ze niet. In ieder geval doet ze het niet. Beter gaat Jinek terug naar haar oude beroep als nieuwslezer. Voor het NOS Journaal of voor RTL Nieuws. Want van dit gepruts in de marge wordt niemand vrolijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten