Werkloosheid weer gedaald

Werkloosheid weer gedaald

Een beetje.

De Nederlandse economie is zo sterk dat zij zich, ondanks het afbraakbeleid van het kabinet, toch enigszins herstelt:

De werkloosheid is in juni afgenomen met 16 duizend tot 659.000 mensen. 8,4 procent van de beroepsbevolking is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nu werkloos. De werkloosheid kwam in juni uit op 657.000 personen. Met een sterke afname in zowel mei als juni en een kleine toename in april is de werkloosheid in het tweede kwartaal met gemiddeld 9000 personen per maand afgenomen.

Kunt u het zich voorstellen wat er gebeurd was als het kabinet een effectief en slim beleid had gevoerd? De economie was dan al lang weer in rustig vaarwater gekomen, de werkloosheid had ergens rond de 5% gehangen, en we zouden de toekomst allemaal hoopvol tegemoet zien.

In plaats daarvan moeten we het nog altijd doen met een werkloosheidspercentage van 8,4% en vrezen hele horden werknemers nog altijd voor hun baan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties