Even netwerken met Poetin tijdens je huwelijk

Geen categorieaug 15 2018, 19:00
Komend weekend gaat Russische president Vladimir Poetin naar een trouwerij in Oostenrijk. Dit meldt RTL Nieuws.
Het Kremlin heeft volgens diverse Russische media bevestigd dat Vladimir Poetin naar het huwelijk van Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Karin Kneissl komt. Zij is een partijloze politica die voor de FPÖ van bondskanselier Sebastian Kurz in de regering zit. Kurz staat zelf ook op de gastenlijst dus dat wordt natuurlijk een dikke party met de beide heren.
Eerst zal Poetin nog even met Merkel om tafel gaan zitten om over Syrië, Oekraïne en Russisch gas te praten. Logisch dat je daarna even wilt ontspannen want dat zijn natuurlijk stuk voor stuk hoofdpijndossiers.
Poetin lijkt wel vaker met de wat rechtse regeringen op te kunnen schieten. Reden hiervoor is waarschijnlijk de strategische waarde die daaraan zit gekoppeld (frustreren van de EU) en de overeenkomst van zelfbeschikkingsrecht dat hij zelf erg belangrijk vindt.
Of de trouwerij alleen maar informeel feesten wordt of dat er aardverschuivende deals worden gemaakt is niet bekend. Zowel Kurz als Poetin zullen er ongetwijfeld aan hebben gedacht om de trouwerij op die wijze te gebruiken.
Eerst maar eens even zien hoe de gesprekken tussen Merkel en Poetin gaan. Afhankelijk van die uitkomsten is die trouwerij een plezierige of vervelende gast rijker. Het verschil tussen een lege of een kapotte fles wodka, zullen we maar zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten