Ex-LPF-minister Heinsbroek wil Joden uit Israël deporteren

Geen categoriejan 22 2015, 18:00
Oud-politicus die moeite moet doen om relevant te blijven laat even een scheet die verdacht veel stinkt naar antisemitisme.
Herman Heinsbroek was ooit minister van economische zaken. Nou ja, dat duurde slechts enkele maanden, want zijn partij - de LPF - bleek heel goed te kunnen ruziemaken, maar wat minder behendig te zijn met het regeren. En dus zat er na zijn mislukte politieke carrière voor 'Bentley boy' Heinsbroek niks anders meer op dan af en toe nog op te duiken op pagina 14 van de Privé of de Story, maar verder ook niks.
Tot vandaag dan, want vandaag brengt de wanhopige voormalig bewindsman een theatraal idee om weer eens een voorpagina te halen: Israël zou gewoon maar eens moeten verdwijnen, aldus de voormalig bewindsman. Helemaal. Alle Joden naar Amerika, en daarna kan de tent gesloten worden. ‘Dan creëer je misschien eindelijk rust in de wereld,’ aldus de knotsgekke Heinsbroek:

‘Het is een historische fout geweest de Joden een eigen staat te geven midden tussen de Islam, want sindsdien zie je alleen maar oorlog. Je ziet het antisemitisme ook weer oplaaien. Mijn idee: geef de Joden ergens in de VS een eigen staat en 25 jaar om hun oude land over te dragen. Je hebt in de loop der eeuwen vaker volkeren gezien die ergens niet konden aarden omdat ze teveel vijandigheid tegenover zich hadden. Dan verhuisden ze’, aldus Heinsbroek, die denkt dat zijn plan eindelijk zal leiden tot vrede in de wereld.

Wat Heinsbroek kennelijk niet doorheeft, is dat er al duizenden jaren Joden woonden in Israël voordat er ook maar een islam of een islamitische wereld was. Heinsbroek doet net alsof vlak na de Tweede Wereldoorlog het Jodendom gedropt is boven Israël. Dat is onzin: niet alleen is het Jodendom überhaupt onstaan in deze regio's, maar leefde er ook al eeuwen een grote Joodse populatie. Israël kwam niet uit het niets, in tegenstelling tot wat de man beweert.
Daarnaast is onverdraagzaamheid natuurlijk geen excuus om dan maar je biezen te pakken. De goede reactie daarop is om de onverdraagzaamheid en de vijandelijkheid aan te pakken, en niet om je dan maar op te stellen als een mak schaapje en je te laten wegtreiteren. Wellicht ten overvloede voor de meeste lezers, maar niet voor Herman Heinsbroek: de Joden zijn niet het probleem, maar het antisemitisme is het probleem.
Verder staat het Israëli's natuurlijk vrij om naar de Verenigde Staten te verhuizen als ze daar behoefte aan hebben. Maar dat kunnen ze volgens mij prima zelf regelen, en daar hebben ze volksdeporteur Herman Heinsbroek absoluut niet voor nodig.
Goed, dat waren dan weer de five minutes of fame van Herman Heinsbroek. Next!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten