shutterstock 1524413960

Extinction Rebellion weer aan het actievoeren, eerste arrestaties al een feit

Geen categorieokt 12 2019, 11:00
Extinction Rebellion is weer aan het actievoeren geslagen deze zaterdagochtend. Amsterdam heeft op diverse locaties last van de actiegroep. De eerste arrestaties hebben al plaatsgevonden.
De politie zegt niet te kunnen garanderen dat de acties zonder geweld zullen verlopen. Met andere woorden: dikke kans dat er een paar tikken worden uitgedeeld.
De arrestaties hebben mogelijk een 'ludieke' actie verpest. De actievoerders zijn nu bang dat ze nu niet meer de grachten van Amsterdam volledig groen kunnen laten kleuren. Wat sneu.
Afgelopen maandag waren ze met ongeveer 900 man en werden er zo'n 90 gearresteerd. Hoeveel er nu op de been zijn valt niet precies te zeggen, maar het lijken er een stuk minder te zijn dan afgelopen dagen. Dat maakt ze overigens niet minder irritant, want ze blokkeren zebrapaden. Daar is de gemeente natuurlijk niet zo blij mee, want de demonstratie is weliswaar toegestaan, wegen blokkeren niet.
Persoonlijk denk ik dat er jaloezie aan het ontstaan is bij Extinction Rebellion, vanwege het boerenprotest. De boeren kregen van begin af aan bijval van zo'n beetje alle lagen in de maatschappij. Zij hebben de provincie Friesland zo ver gekregen om de stikstofregels te herzien én de VVD praat ze nu naar de mond. Dat allemaal met een aantal nagenoeg vlekkeloos verlopen protestacties. En Extinction Rebellion? Die wekken irritatie op, worden gearresteerd, zien mensen met een boog om hun heenlopen en krijgen nog steeds niet echt wat voor elkaar. Een beetje lachwekkend is het ook wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten