Extinction Rebellion weer aan het actievoeren, eerste arrestaties al een feit

Extinction Rebellion weer aan het actievoeren, eerste arrestaties al een feit

De politie treedt op bij de klimaatgekkies van Extinction Rebellion. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

Extinction Rebellion is weer aan het actievoeren geslagen deze zaterdagochtend. Amsterdam heeft op diverse locaties last van de actiegroep. De eerste arrestaties hebben al plaatsgevonden.

De politie zegt niet te kunnen garanderen dat de acties zonder geweld zullen verlopen. Met andere woorden: dikke kans dat er een paar tikken worden uitgedeeld.

De arrestaties hebben mogelijk een 'ludieke' actie verpest. De actievoerders zijn nu bang dat ze nu niet meer de grachten van Amsterdam volledig groen kunnen laten kleuren. Wat sneu.

Afgelopen maandag waren ze met ongeveer 900 man en werden er zo'n 90 gearresteerd. Hoeveel er nu op de been zijn valt niet precies te zeggen, maar het lijken er een stuk minder te zijn dan afgelopen dagen. Dat maakt ze overigens niet minder irritant, want ze blokkeren zebrapaden. Daar is de gemeente natuurlijk niet zo blij mee, want de demonstratie is weliswaar toegestaan, wegen blokkeren niet.

Persoonlijk denk ik dat er jaloezie aan het ontstaan is bij Extinction Rebellion, vanwege het boerenprotest. De boeren kregen van begin af aan bijval van zo'n beetje alle lagen in de maatschappij. Zij hebben de provincie Friesland zo ver gekregen om de stikstofregels te herzien én de VVD praat ze nu naar de mond. Dat allemaal met een aantal nagenoeg vlekkeloos verlopen protestacties. En Extinction Rebellion? Die wekken irritatie op, worden gearresteerd, zien mensen met een boog om hun heenlopen en krijgen nog steeds niet echt wat voor elkaar. Een beetje lachwekkend is het ook wel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties