Belachelijke kop NOS: "Nederlanders met familie in IS-kampen hoopvol door Turkse inval"

Geen categorieokt 12 2019, 12:00
'Nederlanders met familie in IS-kampen', what the fuck NOS? Hoe verzin je het! Het gaat hier over terroristen, Syriëgangers, jihadisten, massamoordenaars en verkrachters.
Je hoort de tegenargumenten al van mijlen ver aankomen: 'Ja maar die Syriëgangers hebben toch ook gewoon familie in Nederland en zij zitten toch ook gewoon in IS-kampen?' Kan zijn, maar de insteek voor deze kop is héél bewust gekozen. Het artikel begint nota bene met:

"Ze heeft een grote fout gemaakt, maar ze verdient een tweede kans."

Het gaat hier dus om zo'n jihadiste, waar diverse inlichtingendiensten van zeggen dat de vrouwen net zo erg zijn. En nee, natuurlijk zegt dat niet perse wat over de familie. Hoewel de eerste kinderen die vanuit Syrië terugkwamen, direct bij ISIS-opa en -oma terechtkwamen.
In het artikel gaat het ook vooral om zorgen om de kinderen. Want als ISIS-mama terug wordt gehaald, wordt berecht en de straf uitzit, dan verdient ze een tweede kans. Ondanks, en dit wordt weggelaten, ze haar kinderen mee heeft genomen naar Syrië óf midden in een oorlog kinderen heeft verwekt. Maar nee, daar heeft de NOS het niet over.
Een duidelijker geval van gekleurde berichtgeving, door een media-kanaal dat naar eigen zeggen neutraal probeert te zijn, is er haast niet. Het is ronduit belachelijk hoe de NOS 'neutraal' probeert te doen jihadisten, waarvan iedere relevante instantie zegt dat ze levensgevaarlijk zijn, óók als het kinderen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten