Falend gemeentebestuur Emmen verspilt miljoenen euro's aan Dierenpark-concept 'Wildlands' terwijl de burgers worden vergeten

Geen categoriedec 23 2018, 18:00
Iedere burger met gezond verstand wist dat het niet goed zou komen met Dierenpark Emmen dat nu Wildlands heet. Wild was het in het eerste jaar na opening nog wel toen ruim 70.00 abonnementen werden verkocht. Maar in 2018 nam de interesse af en staat de teller op slechts 31.000 abonnementen. Emmen is natuurlijk 'ver van de bewoonde wereld' en het dierenpark had voor de renovatie en verhuizing al financiële problemen, maar die zijn dus helemaal niet opgelost. Die zijn vanwege de bestaande investeringen enkel verergerd. Oliedom dus. Wacht, achterlijk gewoon.
En terwijl de gemeentebewoners van één van de minst ontwikkelde en armste gemeenten van Nederland het moeten doen met 'veredelde plaggenhutten' bouwen de gemeentebestuurders gewoon door aan hun faalproject. De directeur van het park is teleurgesteld over de cijfers, maar het zal voor hem ongetwijfeld geen verassing zijn: "Als park doe je eens in de drie jaar een grote investering en de achtbaan Tweestryd is nog maar net geopend." Nou, de achtbaan is nét geopend. Whoehoe! Bedoelt hij hiermee dat hij denkt dat het openen van een achtbaan ineens duizenden abonnees oplevert? Verbaast deze uitkomst de bestuurder niet? Hmmm...
Het is heel simpel. De dierentuin is een stervend concept. En voor degenen die het dan toch leuk vinden om af en toe een bezoekje te brengen zijn de huidige prijzen afschrikwekkend hoog. En een abonnement? Ach, dat doe je alleen als je je écht verveelt. De casus Wildlands lijkt dan ook meer een project waarbij managers, bestuurders en elites elkaar het geld toeschuiven en de bevolking van Emmen voor de gek houden. Grote glazen gebouwen staan aan de voorkant van het park, het is supermodern allemaal en er lijkt geld genoeg. Maar de woningen waar duizenden mensen in leven staan daarmee in schril contrast. Zie hieronder hoe de realiteit van de bestuurder en de realiteit van een gewone man in Emmen verschilt. Het is tenenkrommend:
https://twitter.com/DokterTeunis/status/1076852249077395456
Links ziet u woningen in de wijk Angelslo en rechts ziet u de megalomane bouw van falende gemeentebestuurders. Die nu doen alsof hun neus bloedt. Het wordt daarom ook tijd dat dit falende gemeentebestuur pas op de plaats maakt en met een plan komt om de huidige achterstanden te financieren. En niet door nog hogere belastingen op vastgoed of andere juridische grapjes uit te halen. Nee, door gewoon echt geld te gaan verdienen met de mogelijkheden die de gemeente biedt.
Maar zo lang het huidige gemeentebestuur geen 'nee' durft te zeggen tegen Wildlands zal het ook nooit 'ja' durven zeggen tegen goede plannen. En dus mogen de mensen in de kleine huisjes de projecten van de mensen in ivoren torens financieren. De Emmenaren zitten voorlopig nog wel even vast aan dit project. En wat kunnen ze daaraan doen? Wellicht is dit een optie:
https://twitter.com/RTVDrenthe/status/1076465172422770690
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten