It giet oan! Friesland laat zien hoe je infrastructuur aanlegt: knooppunt Joure van 80 km/u naar 130 km/u

Geen categoriedec 23 2018, 19:00
Dat Friesland één van de mooiste Nederlandse provincies is met een eigen taal, cultuur en identiteit wisten we al langer. Dat ze ook niet bang zijn om de wetten uit Den Haag te trotseren en de puinhopen va falende burgemeesters opruimen wisten we ook al. Maar nu blijkt dat ze ook nog eens heel erg goed zijn in het aanleggen van infrastructuur. Knooppunt Joure was jarenlang een ergernis voor veel automobilisten. De rotonde die daar enige jaren geleden werd aangelegd functioneerde niet goed en files waren een probleem. Maar na flink investeren door de Provincie Fryslan is het nieuwe knooppunt een succes te noemen. Auto's vliegen nu razendsnel met 130 kilometer per uur door het knooppunt.
Het knooppunt Joure gold dus al jaren als ergernis, maar dat is nu veranderd. Het is een belangrijk punt waarvandaan men kan reizen naar de provincies Groningen, Noord-Holland en de Flevopolder. Waar men vroeger in files stond te wachten daar kunnen automobilisten nu lekker doorrijden om snel van A naar B te komen. In het verleden bestond het knooppunt uit een gelijkvloers ontwerp waardoor auto's bij het veranderen van richting elkaar kruisen en dus moet worden gewacht. Daar is nu een einde aan gemaakt door een niet-gelijkvloerse oplossing te implementeren. Hierdoor hoeven auto's die van richting willen veranderen niet langer elkaar te kruizen en kan de automobilist lekker doorrijden.
https://twitter.com/Dellebarre/status/880640666635825154
De oude rotonde bij Joure wordt hiermee definitief achtergelaten. Deze functioneerde namelijk al tijden niet. Zo waren het aantal banen op de rotonde verwarrend voor bestuurders en moest Rijkswaterstaat regelmatig extra mankracht inzetten om het verkeer op ordentelijke wijze te laten rijden. Nu het nieuwe knooppunt officieel is geopend is het dus even afwachten hoe de infrastructuur het houdt wanneer het écht druk is op de weg, maar de resultaten lijken tot op heden veelbelovend. Complimenten dus aan Rijkswaterstaat, Provincie Fryslan en de gemeente Fryske Marren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten