Fantastisch veel donaties voor het 87-jarige joodse slachtoffer van racistische roofoverval

Geen categoriefeb 15 2016, 14:00
De actie voor een joods echtpaar dat het slachtoffer werd van een brute en racistische roofoverval is een gigantisch succes.
Diana en Samuel Blog hadden vorig jaar een verschrikkelijke dag. Ze werden namelijk in hun eigen huis overvallen door een stel criminelen. Daarbij werden ze bruut mishandeld en raakten ze letterlijk alles kwijt. Het echtpaar had maar liefst 15.000 euro thuis liggen: dat bedrag werd meegenomen door de overvallers.
Ongelooflijk genoeg namen de overvallers zelfs de kleren van mevrouw Blog mee; zo heeft ze geen jas om te dragen.
Dat is natuurlijk vreselijk, maar het wordt nog erger. De twee kregen namelijk ook allerlei antisemitische leuzen naar het hoofd gegooid. De verschrikkelijke dag veranderde hun leven; het stel is niet alleen financieel en lichamelijk, maar eerst en vooral ook geestelijk gebroken.
Screen Shot 2016-02-15 at 14.59.12
Gelukkig zijn er mensen met het hard op de goede plaats. Zo stelde Jan Roos onlangs voor om geld in te zamelen voor het echtpaar Blog. GeenStijl vond dat een fantastisch idee en zette een mooie crowdfundactie op. Het moge duidelijk zijn dat wij van DDS die actie van harte steunen. Dit echtpaar heeft het echt vreselijk gehad. En dat terwijl ze holocaust-survivors zijn. Ze hebben dus allerlei vreselijke dingen meegemaakt, en dan moeten ze aan het eind van hun leven nog eens lijden. Je wordt er ziek van.
Hoe dan ook, er is fantastisch goed nieuws! Hoewel het doel van de actie was om 15.000 euro op te halen is er al bijna 25.000 euro opgehaald. Ja, dat lees je goed: in weinig tot geen tijd hebben ontzettend vrijgevige mensen maar liefst een kwart ton gegeven aan het echtpaar Blog.
Dat is fantastisch, maar de regel is natuurlijk: hoe meer, hoe beter. Steek deze arme mensen hart onder de riem, doneer nu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten