Fantastische Max Verstappen wordt derde in Britse GP

Geen categoriejul 10 2016, 15:45
Max Verstappen heeft wéér een geweldige prestatie neergezet.
Het 18-jarige racetalent van Red Bull werd namelijk derde op het circuit van Silverstone, oftewel in de Britse Grand Prix. Hij begon aan de race op dezelfde plek. Een tijdlang reed hij rond op de tweede plek, maar helaas kon hij die positie niet vasthouden. Niet zo gek natuurlijk: hoewel zijn auto prima is kan de Renault van Red Bull helaas niet op tegen de bolide van Mercedes. Nico Rosberg kon Verstappen daardoor toch weer inhalen.
Max won dus het brons, nog voor Daniel Ricciardo, zijn teamgenoot die op bijna 20 seconden achterstand van hem eindigde. Een werkelijk gigantisch gat.
En daarmee bewijst Max voor de zoveelste keer dat hij één van de grootste racetalenten ooit is. Als je hem bezig ziet lijkt hij echt verdacht veel op Michael Schumacher, de Duitse Formule 1 coureur die in zijn tijd de autosport werkelijk domineerde.
Overigens is het mogelijk dat Verstappen nog een trede hoger op het podium eindigt. De stewards onderzoeken Rosberg namelijk omdat die mogelijk illegale technische informatie en tips doorkreeg van zijn team toen hij problemen kreeg met zijn versnellingsbak. Als Rosberg inderdaad een straf opgelegd krijgt wordt Max officieel mogelijk alsnog tweede.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten