FBI verklaart Trump écht de oorlog: kantoor advocaat Cohen binnen gevallen

Geen categorieapr 10 2018, 8:00
De agenten zijn op zoek naar bewijs waaruit zou moeten blijken dat Michael Cohen op illegale wijze is omgegaan met campagnefondsen. Ofzo.
Het moge duidelijk zijn: de FBI verkeert werkelijk in staat van oorlog met Donald Trump. Gisteravond vielen agenten het kantoor van zijn persoonlijke advocaat en 'fixer' binnen. Onderzoeker Robert Mueller zou namelijk aanwijzingen hebben dat Cohen mogelijk campagnefondsen misbruikt zou hebben.
Hoe? Nou, om porno-actrice Stormy Daniels af te kopen. Zij kreeg tijdens de verkiezingscampagne $130.000 van Cohen betaald. In ruil daarvoor zou ze haar mond houden over haar affaire met Trump.
Agenten hebben allerlei documenten in beslag genomen. Er wordt algemeen vanuit gegaan dat de FBI en het OM onder meer willen onderzoeken of Trump op de hoogte was van de deal, wat hij altijd heeft ontkend. Ook wordt er gekeken naar mogelijke "bankfraude" door Cohen.
Trump heeft logischerwijze woedend gereageerd op inval. "Ik heb zojuist gehoord dat ze een inval hebben gedaan in het kantoor van mijn advocaat, een goede man, en het is een beschamende vertoning. Het is een totale heksenjacht," aldus Trump. Waar hij aan toevoegde dat de inval "een aanval tegen ons hele land" is en "een nieuw niveau van oneerlijkheid" heeft bereikt.
Zijn geduld met 'speciale onderzoeker' Mueller is ondertussen tot nabij het nulpunt gedaald. Zo gaf hij vannacht Nederlandse tijd aan dat "veel mensen" hem verteld hebben dat hij "Mueller moet ontslaan." Dat lijkt onderhand echt een kwestie van tijd te zijn. Hij kan niet blijven roepen dat het een heksenjacht is maar niets doen.
En eigenlijk heeft hij daar natuurlijk wel een punt mee. Het is duidelijk dat Mueller en zijn vrienden van de FBI hun bevoegdheden gebruiken om Trump zoveel mogelijk schade te berokkenen en, indien mogelijk, zelfs uit het Witte Huis te duwen. Stapje voor stapje gaan ze verder. Ze hebben geen bewijs voor een bepaalde aanklacht, soit, dan schakelen ze gewoon over op iets anders. De hoop die ze hebben is duidelijk dat Trump in ieder geval ooit een keertje iets fout gedaan moet hebben. En dat 'iets' kunnen ze dan, hopen ze, tegen hem gebruiken om hem ten val te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten