FC Barcelona begint ondanks nederlaag tegen Real, vol vertrouwen aan kwartfinale Champions League

FC Barcelona begint ondanks nederlaag tegen Real, vol vertrouwen aan kwartfinale Champions League

En waarom ook niet? De club heeft een keer een wedstrijd verloren. Nou nou, zo zo. Dat hakt erin.

Nadat FC Barcelona afgelopen weekend verloor van Real Madrid -- wat me toch niet een schande lijkt -- is er wat kritiek losgekomen op het team en zijn trainer Luis Enrique. Die laatste laat weten daar niet van onder de indruk te zijn:

"We zijn professionals, we gaan niet speciaal om met lovende woorden en ook niet met kritische woorden. Wie overdrijft, maakt daarmee altijd een fout."

Natuurlijk is het ook te gek voor woorden dat er nu kritiek is. Barca was voor de wedstrijd tegen Real maar liefst 39 wedstrijden ongeslagen. De club is bijna onoverwinnelijk. En dan nog kritiek leveren? Omdat het team één op de 40 wedstrijden verliest?

Gekkigheid. Echt volstrekt belachelijk.

Zoals Enrique ook zegt:

"Er is geen club in de competitie die niet met ons zou willen ruilen. We zijn tot nu toe de beste van allemaal en we kunnen het nog gaan afmaken. Ik heb blind vertrouwen in mijn spelers en blind vertrouwen in het pad dat Barcelona bewandelde richting veel prijzen in de voorbije seizoenen."

Met de kwartfinale van de Champions League vanavond op het programma maken sommige criticasters zich zorgen. Volstrekt belachelijk, natuurlijk, maar zo rollen we tegenwoordig blijkbaar als het over Barca gaat.

Nou, Enrique heeft gewoon honderd procent vertrouwen in zijn spelers, en ja, ook in zijn aanvalstrio. Dat presteerde wellicht niet al te sterk tijdens het weekend, maar Neymar, Suarez en Messi zijn natuurlijk absolute wereldtoppers. Sterker nog, Barca heeft gewoon de beste aanvallers ter wereld.

Overigens kun je de kwartfinale tussen Barca en Atletico Madrid vanavond live kijken op SBS6 én op de website Nu.nl. Leuk dat die twee samenwerken en zo de volgende stap nemen in Internettelevisie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties