FC Barcelona begint ondanks nederlaag tegen Real, vol vertrouwen aan kwartfinale Champions League

Geen categorieapr 05 2016, 9:00
En waarom ook niet? De club heeft een keer een wedstrijd verloren. Nou nou, zo zo. Dat hakt erin.
Nadat FC Barcelona afgelopen weekend verloor van Real Madrid -- wat me toch niet een schande lijkt -- is er wat kritiek losgekomen op het team en zijn trainer Luis Enrique. Die laatste laat weten daar niet van onder de indruk te zijn:

"We zijn professionals, we gaan niet speciaal om met lovende woorden en ook niet met kritische woorden. Wie overdrijft, maakt daarmee altijd een fout."

Natuurlijk is het ook te gek voor woorden dat er nu kritiek is. Barca was voor de wedstrijd tegen Real maar liefst 39 wedstrijden ongeslagen. De club is bijna onoverwinnelijk. En dan nog kritiek leveren? Omdat het team één op de 40 wedstrijden verliest?
Gekkigheid. Echt volstrekt belachelijk.
Zoals Enrique ook zegt:

"Er is geen club in de competitie die niet met ons zou willen ruilen. We zijn tot nu toe de beste van allemaal en we kunnen het nog gaan afmaken. Ik heb blind vertrouwen in mijn spelers en blind vertrouwen in het pad dat Barcelona bewandelde richting veel prijzen in de voorbije seizoenen."

Met de kwartfinale van de Champions League vanavond op het programma maken sommige criticasters zich zorgen. Volstrekt belachelijk, natuurlijk, maar zo rollen we tegenwoordig blijkbaar als het over Barca gaat.
Nou, Enrique heeft gewoon honderd procent vertrouwen in zijn spelers, en ja, ook in zijn aanvalstrio. Dat presteerde wellicht niet al te sterk tijdens het weekend, maar Neymar, Suarez en Messi zijn natuurlijk absolute wereldtoppers. Sterker nog, Barca heeft gewoon de beste aanvallers ter wereld.
Overigens kun je de kwartfinale tussen Barca en Atletico Madrid vanavond live kijken op SBS6 én op de website Nu.nl. Leuk dat die twee samenwerken en zo de volgende stap nemen in Internettelevisie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten