Feest! Ruth Peetoom weg als CDA-voorzitter

Feest! Ruth Peetoom weg als CDA-voorzitter

Dat werd tijd.

Goed nieuws voor een ieder die het CDA een warm hart toedraagt: Ruth Peetoom heeft vandaag bekend gemaakt dat ze het voor gezien houdt. Op 9 november volgend jaar zit ze haar laatste congres voor en daarna is het auf wiedersehen:

Binnen en buiten het CDA genoot Peetoom de bijnaam ‘de rode dominee’, omdat zij tot de linkerflank wordt gerekend en jarenlang actief was als voorganger in de Utrechtse Jacobikerk. Bij haar aantreden trof ze een hevig verdeeld CDA aan, dat bijna in tweeën was gespleten door de deelname aan het kabinet-Rutte/Verhagen, waaraan gedoogsteun werd gegeven door de PVV.

Hilarisch genoeg 'eerde' Buma haar door te stellen dat Peetoom ervoor verantwoordelijk is dat het CDA zijn zelfvertrouwen terugvond na de dramatische verkiezingen van 2010. Klinkt hartstikke leuk, maar er is wel een probleem: het CDA is nog altijd hoogstens een middenpartij. Voor een regentenpartij is dat natuurlijk volstrekt onacceptabel. Dat het CDA 'zelfvertrouwen' heeft met zo'n 15 zetels in de Kamer en in de peilingen zegt erg veel over de psychologie van de huidige leiders.

Laten we duidelijk zijn: Peetoom is een buitengewoon linkse dame die het CDA meerdere keren in de problemen heeft gebracht met haar linkse ideologie. Het is een zegen voor die partij dat het er bijna op zit voor haar. Laten we in vredesnaam hopen -- zowel voor het CDA als voor het land -- dat haar opvolger een trots lid is van de rechter vleugel van haar partij. Misschien dat het dan weer wat wordt met de christendemocraten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
CDA Sybrand Buma Ruth Peetoom

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties