Feminisme in het terrorisme: meer vrouwen op de terroristenlijst

Geen categorieaug 03 2017, 11:00
Er komen zes extra vrouwen op de terroristenlijst te staan. In totaal kwamen er de afgelopen tijd negen extra mensen op de lijst te staan. De opkomst van de vrouw in het terrorisme is zich dus aan het ontwikkelen. Net het verkeerde soort feminisme.
Het kalifaat van IS brokkelt af en verliest aan kapitaal en strijdmacht, maar de rol van de rol wordt steeds groter in deze gebieden en in de jihadistische tendensen in het geheel. Europol had vorige maand al een rapport uitgebracht met de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van terrorisme en waarschuwt daarin voor de opkomst van vrouwelijke terroristen:

Vrouwen, kinderen en jongvolwassenen krijgen almaar vaker een operationele rol toebedeeld in terreurnetwerken. De vrouwen staan niet langer alleen in voor de ondersteuning, maar ook voor (pogingen tot) uitvoering van aanslagen.

Het rapport geeft als voorbeeld de ontmanteling van groeperingen van extremistische moslima’s die zijn ontmanteld in Kenia, Marokko en Parijs. Of de aanval met een mes door een vijftienjarig meisje in Hannover. Europol geeft aan dat alhoewel vrouwen een minimale rol vervullen in de gebieden van IS en vooral als passief worden gekenmerkt, er geen verbod is of norm tegen actieve deelname van vrouwen in het terroriseren van het Westen.
In de voorbeelden komen ook alle leeftijden vorm, dus de diversiteit binnen het terrorisme voldoet ook aan alle quota. Alle gekheid op een stokje, het vormt natuurlijk een groot gevaar voor de samenleving op het moment dat elke leeftijd ongeacht geslacht de potentie heeft tot islamitisch terrorisme. Dat was waarschijnlijk al het geval, maar de nadruk heeft altijd gelegen op mannen in de media en mannen in de jihadistische beweging. Dat beeld moeten we dus 180 graden gaan draaien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten