Video! Dit is wat Palestijnse kinderen leren op zomerkamp in Gaza: 'Schiet de zionistische zwijnen dood'

Geen categorieaug 02 2017, 21:00
Terwijl kinderen Europa voetballen, met hun PlayStation in de weer zijn of rondhangen in het zwembad, houden ze er op de Palestijnse enclave Gaza zo hun eigen ideeën op na wat betreft vrijetijdsbesteding. Liever oefenen kinderen daar hoe ze later Israëlische soldaten gaan vermoorden. Terwijl ze ook nog wat nieuwe scheldwoorden krijgen aangeleerd.
Dat de verering van geweld een bijzonder plek inneemt in de Palestijnse maatschappij - en dan zeker in de door Hamas geregeerde Gazastrook - is iets wat we helaas maar al te goed weten. Maar hoe die verering eruit ziet, is iets wat we slechts zelden te zien krijgen. Op het internet zijn er dankzij Memri nu filmpjes opgedoken van de indoctrinatie van kinderen. Bij zomerkampen van de terroristische Izz al-Din al-Qassambrigade leren kinderen namelijk al van jongs af aan dat joden slecht zijn, de vijand van alle moslims zijn, en wat enkele goede tactieken zijn om deze mensen te vermoorden.
De scène hierboven stamt van midden afgelopen maand, toen de rellen over de Rotskoepel-moskee op z'n hoogtepunt liepen. Izz al-Din al-Qassam liet kinderen 'naspelen' hoe zogenaamd trotse Palestijnen met deze situatie zouden moeten omgaan. Je loopt af op checkpoints van het Israëlische leger, je vermoordt de solaten die daar zijn, en vervolgens kan je bidden in de al-Aqsamoskee.
Simpel, toch? Ja: enorm simpel als je zoveel mogelijk bloed wil vergieten en een duurzame vrede zo lang mogelijk wil uitstellen. Niet zo simpel als je wil dat Palestijnse kinderen gewoon normaal kunnen opgroeien zonder te worden geïnjecteerd met haat en een voorliefde voor geweld. Zoals Golda Meir, een overleden oud-premier van Israël, dat zo prachtig pleegde te zeggen: "We zullen pas vrede hebben met de Arabieren als zij meer houden van hun eigen kinderen, dan dat ze ons haten." Waarvan akte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten