Europees Hof houdt de uitzetting van een potentiële terrorist tegen

Europees Hof houdt de uitzetting van een potentiële terrorist tegen

Zoals de autoriteiten vaak te laat actie ondernemen om potentiële terroristen te stoppen als het moet, heeft vandaag het Europees Hof het uitzetten van een potentiële terrorist tegengehouden. in Duitsland zou een 'staatsgevaarlijk persoon' het land uitgezet worden, maar dat werd op het laatste moment tegengehouden.

Met het laatste moment wordt ook letterlijk het laatste moment genoemd. De autoriteiten waren al met de man onderweg naar het vliegveld van Frankfurt, toen ze ineens te horen kregen dat het Europees Hof een streep had gezet door de uitzetting. Niet dat dat het laatste oordeel is, want die wordt pas de komende maanden verwacht.

Genoeg tijd dus nog voor de man om een laatste slag te slaan. Alleen of vanuit zijn netwerk. Het constitutioneel hof van Duitsland had al toestemming gegeven voor de uitzetting, omdat hij in staat werd geacht om een aanslag te plegen op Duitse bodem. De man zelf wist het systeem goed te gebruiken en heeft dat toen aangekaart bij het Europees Hof van Justitie. Alles om tijd te rekken natuurlijk.

Niet dat we altijd moeten geloven wat de staat zegt, maar als het Duitse constitutionele hof 'ja' zegt, dan kan je het strenge en humane systeem van de Duitsers wel vertrouwen. De kans dat het Europees Hof 'nee' zegt, is ook niet zo groot, maar daar gaat het niet om. Het gaat natuurlijk om tijd rekken. Laten we dan maar hopen dat het tijd rekken niet een concreet doel heeft dat betrekking heeft op een aanslag. De man heeft natuurlijk niets meer te verliezen op dit moment.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer