CIDI doet aangifte tegen antisemitische uitspraken van SP'er Jan van der Weiden

CIDI doet aangifte tegen antisemitische uitspraken van SP'er Jan van der Weiden

CIDI heeft aangifte gedaan tegen uitspraken van SP'er Jan van der Weiden. Sinds 2015 doet hij regelmatig uitspraken waarvan je nekharen van overeind staan. Hierbij gebruikt hij specifiek de term 'joden'. De uitspraken zijn gedaan via een serie van tweets die je doen denken aan de jaren '30 van de vorige eeuw.

Ophitsing, verdachtmaking, complottheorieën. Het zijn dingen die Van der Weiden niet vreemd zijn. Zo heeft hij het over de 'genetische constructie van zionistische joden' en psychologische eigenschappen die daarmee samenhangen. Hij gebruik zionisme en joden in verschillende contexten en op verschillende manieren, zodat er geen sprake kan zijn van een afkeer tegen een ideologie, maar echt tegen joden.

genetic

wallstreet

thejews

Als je het zo leest, dan vraag je je af waarom de SP hem nog steeds op hun site hebben staan. Dit zijn uitspraken die niet ambigue, vaag, of een dubbele lading hebben. Dit is gewoon puur antisemitisme.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer