Bellen achter het stuur net zo erg bestraffen als drank achter het stuur

Geen categorieaug 02 2017, 12:00
Organisatie Veilig Verkeer Nederland lobbyt bij demissionair Minister Stef Blok voor het voorstel om telefoon achter het stuur net zo hard te bestraffen als drank achter het stuur. Blok werkt al enige tijd aan een wet om de roekeloosheid in het verkeer aan te pakken en dit voorstel wordt misschien meegenomen.
De ontwikkelingen in het aantal ongelukken worden in verband gelegd met de smartphone:

We zien de afgelopen jaren een verhoging van het aantal doden en ernstig gewonden in het verkeer. Dat houdt gelijke tred met de ontwikkeling van het gebruik van de smartphone(..) Wat Veilig Verkeer Nederland betreft zijn rijden onder invloed, rijden met een absurd hoge snelheid en het gebruik van smartphones tijdens verkeersdeelname nadrukkelijk vormen van roekeloos rijgedrag.

Daarnaast wil de organisatie ook appende fietsers laten beboeten. Die zouden volgens hen ook een groot risico vormen voor de verkeersveiligheid. Hiermee vormt de ontwikkeling van de smartphone en de 'mobielzombies' een wezenlijk onderdeel van de veiligheid van onze maatschappij. Wie had ooit gedacht dat het zo ver zou komen?
We zien ze natuurlijk zelf ook overal als we buiten komen en de kans is groot dat lezers het zelf ook doen: append lopen, append fietsen, append autorijden, appen tijdens etentjes, appen tijdens borrels met vrienden. Het is een waarlijk sociaal gedrocht geworden. Iedereen appt op het moment dat het kan en nadenken tijdens momenten van rust zit er niet meer in.
Men zal claimen dat het allemaal wel meevalt, maar leg de volgende keer als u rust heeft uw mobiel even weg en denk er even goed over na. Of kijk gerust een dag even rond en let op het aantal mensen dat appt en in welke gelegenheden. Het is bizar.
Daarmee bepleit ik niet dezelfde straffen als Veilig Verkeer Nederland, maar we kunnen wel met zijn allen concluderen dat als we het zelf niet kunnen doen of op letten, dat er echt iets moet veranderen. Niet alleen jongeren zijn er verslaafd aan geraakt, volwassen en ouderen tegenwoordig ook. Een appende natie is een eenzame vervreemde natie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten