Femke Halsema doet de Telegraaf deels in de ban: 'Als ze bellen, ben ik een beetje druk'

Femke Halsema doet de Telegraaf deels in de ban: 'Als ze bellen, ben ik een beetje druk'

Femke Halsema in College Tour. Bron: Screenshot VPRO.

Femke Halsema heeft als burgemeester van Amsterdam de Telegraaf nooit echt vergeven om de wijze waarop de krant heeft geschreven over de affaire waarbij haar destijds 15-jarige zoon in aanraking kwam met de politie, omdat hij had ingebroken op een woonboot.

In College Tour meldde de GroenLinks-politica dat zij weliswaar "volstrekt professioneel" wil blijven tegenover alle media, neemt zij het de journalisten die het nieuws over haar zoon brachten toch wel degelijk iets kwalijk. Halsema zei: "Mijn woordvoerders hebben buitengewoon goed contact met journalisten en that’s it."

Ook met de Telegraaf. Maar persoonlijke interviews met de burgemeester van de grootste stad van Nederland kunnen ze echter vergeten. Als ze bellen, dan krijgen ze geen afspraak: "Nou, het kan zijn dat ik dan een beetje druk ben. Ja… Mijn persoonlijke relatie met journalisten die mijn kind hebben gekrenkt, heb ik even onderbroken."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
De Telegraaf Femke Halsema

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer