Femke 'Revolver' Halsema moet WEG. Vandaag nog!

Geen categoriesep 17 2019, 10:00
Iedere keer dat er meer bekend wordt over de acties van zoonlief Halsema wordt ook meteen duidelijk dat de knetterlinkse Amsterdamse burgemeester er werkelijk een enorme puinhoop van heeft gemaakt... en dat ze niet langer kan aanblijven. Dat schrijft Michael van der Galiën in zijn wekelijkse column voor DDS.
Inderdaad, het net sluit zich rondom de crime family Halsema. Niet alleen is zoonlief in aanraking gekomen met de sterke arm van de wet, datzelfde geldt nu ook voor meneer Halsema, Femke Halsema's partner. Robert Oey, zoals meneer Halsema eigenlijk heet, blijkt namelijk in het bezit te zijn geweest van een "onklaar gemaakte revolver."
"Onklaar gemaakt" klinkt hartstikke leuk, maar experts zeggen dat het wapen nog altijd keihard illegaal is in Nederland. Hij stelt weliswaar dat de revolver "al twintig jaar in Nederland is" en niet echt van hem is maar van een vriend, maar helaas voor hem, dat doet er niets aan af dat hij de wet met voeten getreden heeft. Tot 2016 mochten vuurwapens niet onklaar gemaakt worden in Nederland -- en nee, ze mochten ook niet geïmporteerd worden uit Duitsland, zoals Oey zegt dat met zijn wapen gebeurd is.
Het is al erg genoeg dat Oey die revolver in zijn bezit had (en dan ook nog eens in de ambtswoning van de burgemeester!), maar vervolgens pakte zoonlief het vuurwapen en zwaaide ermee met op een woonboot. Meneer Halsema had dus een illegaal wapen terwijl Halsema Jr. dat wapen vervolgens gebruikte om mensen angst mee aan te jagen of op zijn minst quasi-stoer mee te doen (en de wet op zijn beurt met voeten te treden).
Ondanks al dit wangedrag van de Halsematjes zou de matriarch van de familie buiten schot kunnen blijven als zij zich op haar beurt wél keurig had gedragen. Maar nee, ook zij is betrokken bij dit wangedrag. In een brief stelde zij immers dat haar zoon een "nepwapen" bij zich had toen hij losging op de woonboot in kwestie. Dat is een keiharde leugen. Een onklaar gemaakte revolver is géén nepwapen. Het is een écht wapen dat onschadelijk is gemaakt. Dat maakt het geen nepwapen maar een... wacht erop... onklaar gemaakte revolver.
En ja, dat is wel degelijk een belangrijk punt. Zo'n vuurwapen kan namelijk maar al te gemakkelijk gebruikt worden door straatterroristen als Halsema Jr. om onschuldige burgers angst aan te jagen en zelfs om misdaden mee te plegen. Als je zo'n revolver in het gezicht duwt van een 70-jarige oma die net geld gepind heeft weet ze immers niet dat die niet meer werkt.
Halsema heeft dus gelogen. En nee, ik gebruik de term "verkeerd geïnformeerd" niet. Dit is gewoon keihard een leugen geweest. Nou is dat niets nieuw in de politiek, maar als een politicus of ambtenaar betrapt wordt op een leugen moet die persoon haar conclusies trekken. Dat geldt dus ook voor mevrouw Halsema, hoe zeer die zich ook verheven voelt boven iets knulligs als "de wet."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten