Herstel: politie handhaafde boerkaverbod dus alwéér niet, rellende niqabi kan straffeloos treinrit op stelten zetten

Geen categoriesep 17 2019, 9:00
Gisteren meldden we dat een opstandige niqaabdraagster heeft gezorgd voor een treinvertraging van maar liefst twintig minuten. In ieder geval kwam de politie erbij, zeiden we, en kon het boerkaverbod eens een keer worden gehandhaafd. Vandaag blijkt dat die wetsdienders helemaal niet zo driftig in de weer zijn gegaan met die wetstekst.
Bizarre taferelen gisterenmiddag op Rotterdam Centraal. Een vrouw met een niqaab aan wilde per sé niet zich identificeren bij de betrokken conducteurs. De seksistische islamiste vond namelijk dat de - mannelijke - conducteurs - daar helemaal het recht niet op hadden. Vervolgens moest de politie er aan te pas komen om de relniqabi aan de wet te houden.
Vanwege de aanwezigheid van de agenten gingen we er gisteren nog vanuit dat het boerkaverbod eindelijk eens gehandhaafd werd. Maar nee hoor, dat blijkt dus niet het geval te zijn geweest: mevrouw kon 'gratis' stampij maken, het openbaar vervoer ophouden en conducteurs seksistisch bejegenen. Boete? Niet in laf Nederland, hoor:

"De vrouw wilde in de trein op de agente wachten, meldt de politie, maar vanwege de vertraging voor andere passagiers vonden de agenten dat niet goed. De agenten dreigden haar daarna te arresteren voor schending van de Wet ID (identificatieplicht). Na overleg met twee anderen, besloot de vrouw volgens de politie uiteindelijk toch haar gezicht te tonen aan de agenten in de trein.

Volgens de politie hebben de agenten na het gesprek besloten om de vrouw geen boete te geven voor overtreding van het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding. Waarom hiervoor gekozen is, kan de politie niet zeggen. Een woordvoerder zegt dat agenten bij een overtreding zelf kunnen afwegen of ze wel of geen boete geven."

Fatsoen moet je doen. Dat zou je tenminste zeggen. Tenzij je dus je hele gezicht verstopt achter een islamistenkleed, hè? Dan kan je straffeloos de beest uithangen, tweehonderd mensen te laat op hun bestemming laten arriveren, en dan nóg laat de politie je gewoon lopen. Wat een knettergek land zijn we toch ook geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten