Rente consumentenkrediet historisch laag

Geen categoriesep 16 2019, 16:37
Als er ooit een moment is waarop je tegen aantrekkelijke voorwaarden kunt lenen, dan is dat nu wel, nu de rente van consumentenkrediet historisch laag is. Nu is dus hét moment om serieus werk te maken van de verbouwing van je huis of het kopen van die nieuwe auto.

Voor een verbouwing, een dakkapel of een nieuwe auto

Soms heb je dat, dat je grootse plannen hebt maar dat net even je financiële middelen niet toereikend zijn. Met de lage rentes van nu, kun je toch je huis verbouwen, een nieuwe badkamer of keuken aanschaffen of die nieuwe auto kopen. Genoemde zaken zijn de meest voorkomende leendoelen in ons land, zoals het bouwen van een dakkapel dat ook is. Een krediet aanvragen doe je overigens niet altijd uit luxe, soms is het bittere noodzaak als een verbouwing simpelweg noodzakelijk is en er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Maar kun je lenen voor verbouwen?

Geld lenen kan online en vaak heel snel

Vroeger leek het wel standaard: je wilde geld lenen en moest daar fors rente voor betalen. Alsof je als consument gestraft moest worden voor het afsluiten van een krediet. Hoe anders is dat nu, met rentes die historisch laag zijn en lenen dus een stuk aantrekkelijker maken. Geld lenen kun je bij verschillende aanbieders, zaak de voor jou beste aanbieder uit te zoeken en daar zaken mee te doen. Vaak kan dit helemaal online en snel. Het aanvragen van consumptief krediet is een fluitje van een cent. Je bepaalt je leenbedrag en doet online een aanvraag. Bij een akkoord van de verstrekker krijg je een offerte op maat en als je vervolgens ook de documenten opgestuurd hebt staat het geld vaak al binnen twee werkdagen op je rekening. Tegen duidelijke voorwaarden. En dan kun je dus al snel beginnen met de verbouwing of kun je echt doelgericht op zoek gaan naar een nieuwe auto. Snelheid is wat dat betreft wel het toverwoord bij de betrouwbare geldverstrekker.

Verschillende manieren van lenen

Je kunt een persoonlijke lening nemen – met een vast rentetarief- of je kiest voor een doorlopend krediet. Verschillenden aanbieders bieden daarnaast ook een hybride lening aan, een lening die een combinatie is van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. En voor de goede orde, een schande is het al lang niet meer om een lening aan te vragen. De mensen die dat nog wel veroordelen, die hebben vaak zelf de grootste leningen uitstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten