Fiasco is compleet: Rusland pakt liegende Halbe Zijlstra aan en veroordeelt "ongekende anti-Russische campagne in Nederlandse media"

Fiasco is compleet: Rusland pakt liegende Halbe Zijlstra aan en veroordeelt "ongekende anti-Russische campagne in Nederlandse media"

Je kon erop wachten.

Woensdag, morgen dus, gaat Halbe Zijlstra naar Rusland. Nou ja, aangenomen dat de nepnieuwsminister dan nog niet is afgetreden. In Rusland zijn ze daar bepaald niet over te spreken. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken stelt namelijk 24 uur voordat Zijlstra ontvangen zal worden (aangenomen dat etc.) dat bilaterale verhoudingen tussen Nederland en Rusland "overschaduwd" worden door een "ongekende anti-Russische campagne in de Nederlandse media."

Het ministerie heeft die verklaring op zijn website gezet.

Radiozender Spoetnik sprak met politicoloog Dmitri Ofitserov-Belski. Die zei volkomen terecht:

"De communicatie met de Nederlandse politici zal nu heel moeilijk worden. De verklaring van de Nederlandse minister doet niet denken aan een serieuze en competente politicus."

Oh ja, en wat het onderzoek naar MH17 betreft, eigenlijk hebben de Russen ook geen zin om daar nog serieus over van gedachten te wisselen met Nederland.

Je kon hier op wachten. Rusland kan de misselijkmakende praktijken van Zijlstra niet zomaar accepteren. De man heeft gelogen over a) een ontmoeting met Poetin en b) over wat de Russische president toen precies zei. Nu is duidelijk dat het Kremlin dat dus ook niet doet.

Heel gek is dat niet, zeker niet als je bedenkt dat de Nederlandse regering Rusland continu bekritiseert. Zelfs in Oekraïne zijn ze niet zo russofobisch als bij ons. Ik bedoel, we hebben verdorie een partijleider van een coalitiegenoot die roept dat Russen als volk niet te vertrouwen zijn en een minister die keihard liegt over zogenaamde oorloghitserij van Poetin. Dat doet verder geen enkel ander Europees land ons na.

Triest, want Nederland zit niet alleen tijdelijk in de Veiligheidsraad maar is ook nog eens afhankelijk van Russische goodwill om een oplossing te vinden voor de MH17-problematiek.

Ik herhaal het nog maar een keer: Zijlstra kan écht niet aanblijven. Deze man moet opstappen. Doet hij dat niet dan berokkent hij Nederland nóg meer schade. En dat is volstrekt onaanvaardbaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties