Russische ambassade gaat los: 'Leugens Halbe Zijlstra voorbeeld van nepnieuws tegen ons land'

Russische ambassade gaat los: 'Leugens Halbe Zijlstra voorbeeld van nepnieuws tegen ons land'

De Russische ambassade is duidelijk klaar met de Russofobie van de Nederlandse regering -- en dan met name van Halbe Zijlstra.

Nou, de kogel is door de kerk hoor. Niet alleen heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gereageerd op het gelieg van nepnieuwsminister Halbe Zijlstra, de Russische ambassade in ons land doet nu ook een duit in het zakje. In een officiële verklaring die de ambassade aan EenVandaag heeft gestuurd halen de Russen hard uit naar de VVD'er -- en naar de rest van het kabinet.

"We kunnen niet [langer] negeren dat percepties van zogenaamde Russische agressie continu gepropageerd worden in de Nederlandse publieke opinie. Zoals we hebben gezien was dat het doel achter dit verhaal over een zogenaamde ontmoeting tussen minister Zijlstra en president Poetin," aldus de ambassade.

Vervolgens leggen de Russen uit dat "Rusland tegen het concept is dat een land zijn eigen veiligheid versterkt ten koste van de veiligheid van andere landen. De Russische president heeft verschillende keren gepleit voor de oprichting van een gedeelde economische en humanitaire regio van de Atlantische naar de Grote Oceaan."

"De pogingen om Rusland 'grote-macht ambities' toe te dichten en de ambitie om 'het Sovjet Rijk' opnieuw te creëren zijn niet bestand tegen kritiek," aldus de ambassade. "Dit [soort aanvallen] hoor je alleen van mensen die Rusland willen afschilderen als een vijand en die onder het mom van de beruchte 'Russische dreiging' de militaire infrastructuur van de NAVO steeds verder naar het oosten duwen, waardoor ze bewust aansturen op een militaire confrontatie."

"In Nederland wordt Rusland beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws," gaat de ambassade boos verder. "Nederlandse bewindspersonen herhalen die beschuldigingen keer op keer. Jammer genoeg zijn Nederlandse media maar al te zeer bereid om het hersenspinsel te verspreiden dat in iemands hoofd ontstaan is, namelijk dat de Russische autoriteiten een 'Groot Rusland' willen creëren. Sterker nog, dit idee wordt gepresenteerd als een vanzelfsprekendheid waar geen bewijs voor nodig is. Is dit niet een voorbeeld van nepnieuws gerichten tégen ons land?"

"Wij hopen dat het gezond verstand uiteindelijk wint en dat Nederland uiteindelijk weer begrijpt dat Rusland een onmisbare partner is in de strijd tegen nieuwe uitdagingen en bedreigingen," sluit de ambassade de verklaring af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties