FIFA-voorzitter Sepp Blatter hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd

FIFA-voorzitter Sepp Blatter hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd

Nu de Zwitserse autoriteiten een juridisch onderzoek hebben ingesteld naar de handel en wandel van de FIFA-voorzitter kan het zijn dat hij zeer spoedig aan de kant wordt geschoven.

Andreas Bantel, de woordvoerder van de ethische commissie van de FIFA, zegt in gesprek met Schweiz am Sonntag dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter mogelijk geschorst wordt nu hij het doelwit is van een grootschalig onderzoek van de Zwitserse justitie.

Dat bericht Nu.nl.

Bantel zegt:

"Als er verdachtmakingen zijn, starten we een formeel onderzoek. We kijken daarbij niet naar de naam van iemand of welke positie hij bekleedt."

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Blatter verdacht wordt van fraude en bestuurlijke misstanden. Zo zou hij in 2011 maar liefst 1,8 miljoen euro hebben overgemaakt aan Michel Platini, de voorzitter van de UEFA. Volgens de boekhouding zou dit gedaan zijn voor werk dat Platini (een voormalige topvoetballer) uitvoerde rond de eeuwwisseling. Deze werkzaamheden zouden echter niet in het belang zijn geweest van de FIFA.

Op 26 februari volgend jaar wordt er sowieso een opvolger gekozen voor Blatter. Hij zou er dus al mee ophouden. Het heeft er nu alle schijn van dat hij gedwongen zal worden om vervroegd met pensioen te gaan. Mogelijk wordt hij deze week namelijk al geschorst. Zijn positie bij de FIFA is dan natuurlijk niet langer houdbaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties