5-jarig meisje ziet politieagenten die rouwen om het verlies van een collega. Dan gebruikt ze haar zakgeld om ze eens flink op te vrolijken

Geen categoriesep 27 2015, 20:00
De daad van een bijzonder lief meisje zorgde ervoor dat deze rouwende politieagenten weer konden glimlachen.
Isabella Gregory, een 5-jarig meisje uit Kentucky (Amerika), stopte onlangs bij een McDonald's restaurant omdat ze naar de wc moest. Toen ze in de Mac was zag ze ineens een groep politieagenten het fastfoodrestaurant inlopen. Ze zagen er wat depressief uit; er werd weinig gelachen en ze praatten zachtjes met elkaar.
De reden? De agenten waren op de terugweg van een begrafenis van één van hen. Agent Joseph Ponder werd tijdens zijn werk gedood. Het moge duidelijk zijn dat het bijzonder zwaar was voor zijn collega's om zijn begrafenis bij te wonen. Ze kenden hem niet alleen erg goed, maar ze beseften ook maar al te goed dat het ook één van hen had kunnen zijn.
Veel mensen in Kentucky waren op de hoogte van de begrafenis. Zo ook Isabella's moeder, Sarah Yockey. Sarah had haar dochtertje verteld over de dood van agent Ponder, en over deze dag, waarop hij begraven zou worden. Toen Isabella de agenten naar binnen zag lopen begreep dus wat er aan de hand was.
Opeens had ze een idee: deze agenten konden wel wat vriendelijkheid gebruiken. Maar ja, wat kan een meisje van vijf jaar oud doen om politieagenten op te vrolijken?
Nou, ze wist het al meteen: met een ijsje! Iedereen houdt van ijs, nietwaar?
En dus besloot ze om haar bloedeigen zakgeld te gebruiken om de rouwende agenten eens goed te verwennen. Stuk voor stuk kregen de agenten een heerlijke sundae van de 5-jarige Isabella. Haar moeder legt uit:
"Ze gebruikte het zakgeld dat ze deze week verdiende om de agenten een glimlach op hun gezicht te bezorgen. Ze vertelde me, 'hun vriend is dood, wat niet eerlijk is omdat hij ook een gezin had'."
De agenten waren erg geraakt door Isabella's gebaar. Daarom besloten ze om samen met haar op de foto te gaan en haar flink te prijzen. Isabella's moeder én één van de aanwezige agenten, Eric Homan, zetten de foto's vervolgens op Facebook, waar ze in weinig tot geen tijd viraal gingen. De agent legt uit:
"Ik had geen idee dat mensen de foto's op zo'n grote schaal zouden delen. Nu is het woord aan ons: om de gemeenschap weer te dienen zoals we jarenlang hebben gedaan."
Overigens bleef het niet bij een ijsje. Toen Isabella zag dat één van de agenten tien cent tekort kwam om zijn maaltijd te betalen handelde zij zelf de rekening af voor hem. De agent draaide zich om en bedankte Isabella's moeder, maar die antwoordde: "Dat deed ik niet, dat deed zij," daarbij naar haar dochtertje wijzend.
Agent Homan schreef dan ook op haar Facebook-pagina:
"Dit hadden we nodig. Dank je Isabella!"
Onlangs werd het kleine meisje herenigd met de agenten. Maar dit keer waren zij het die haar rekening betaalden, in plaats van andersom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten