Screenshot 2021 07 21 at 111101

Filmpje! 'Er is weinig verzet tegen coronamaatregelen omdat we sneaky zijn'

Geen categoriejul 21 2021, 10:18
Waarom is er zo weinig verzet in Nederland tegen de doorgeslagen en ronduit dictatoriale coronamaateregelen van het kabinet? Nou, Marianne Zwagerman en haar crew hebben wel een idee: Nederlanders zijn gewoon sneaky tot op het bot. We zeggen dat we ons aan de maatregelen houden, maar als de journalisten zich omdraaien doen we lekker wat we willen.
In andere landen zijn er grote protestacties tegen de coronamaatregelen. En dan niet één keer onder het motto, 'we moeten ons toch een keer uitspreken,' maar écht. Steeds weer. Wekelijks. In sommige landen zelfs dagelijks.
Maar niet in Nederland. Nee. Nederlanders laten het allemaal gebeuren. We krijgen een test- en vaccinatiesamenleving, en niemand lijkt zich er druk om te maken. Ja, er zijn af en toe wat protesten, maar het aantal mensen dat daarbij komt opdagen is nogal beperkt - hoewel elke demonstrant er natuurlijk eentje is.
Hoe kan dat?
Nou, Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen hebben wel een verklaring. Volgens de twee podcastmakers zijn Nederlanders gewoon heel erg sneaky. Oftewel: stiekem. We zeggen namelijk dat we ons aan de maatregelen houden als ons gevraagd wordt of we dat inderdaad doen, maar als journalisten niet meekijken doen wat we willen.
https://twitter.com/mariannezw/status/1417542685070696448
Misschien wel het meest opvallende hieraan is, aldus Zwagerman, dat dit ook geldt voor politici. Want toen zij onlangs naar Den Haag ging zag ze dat politici heel dicht op elkaar zaten, elkaar aanraakten, en ga zo maar door. Maar de volgende dag zag ze foto's van het ontruimen van de Eerste Kamer en, zie, opeens hielden al die politici die elkaar de dag ervoor in de armen waren gevallen netjes anderhalve meter afstand.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Je kunt hier om grinniken, maar het is natuurlijk helemaal niet grappig. Want diezelfde politici jagen het gewone klootjesvolk wel degelijk dagelijks keihard angst aan. Je hebt hele horden mensen die de deur nauwelijks meer uit durven, terwijl diezelfde politici doen en laten wat ze willen omdat ze begrijpen dat Covid-19 voor hen niet zo'n heel groot risico vormt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten