Filmpje! Esther Ouwehand (PvdD) over blokkeeractivisten: 'veehouderijen houden zich ook niet aan de wet'

Geen categoriemei 14 2019, 20:00
"Illegaal bewijs" was de conclusie van Ernst Lissauer naar aanleiding van het gesprek met Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Het ging in deze over de bezetting van een boerderij in Boxtel waar activisten een veehouderij overvielen. Daar vonden zij dieren die niet goed werden verzorgd.
Naar aanleiding van de acties worden de varkens waarschijnlijk geruimd (gedood). Maar dat stond op termijn sowieso vast. De dierenactivisten braken gisteren in en onderzochten de dieren die er liepen. Op de vraag of Esther Ouwehand de actie afkeurt kon ze geen antwoord geven. Ouwehand hoopt dat de rechter een uitspraak doet over de zaak. Maar iets in mij zegt me dat ze de actie stiekem prima vond.
Het korte termijn geheugen van de Tweede Kamer kwam de actie van gisteren goed uit. 'Jeeej, rellen!' dachten ze in de Kamer. De parlementariërs van verschillende partijen smulden en leken soms eventjes 'volledig in paniek' over hoe ernstig het allemaal was. Zo was CDA-man Jaco Geurts best wel van slag en riep hij 'extremisten' en 'terroristen'. Hij leek bijzonder bewogen door het welzijn van de dieren:

"Tien uur lang zijn de dieren onnodig in gevaar gebracht en stress bezorgd"

Varkens zijn bijzonder gevoelig. Ze schrikken snel. Als je ze doodmaakt en slacht schijnt het ook niet zo goed met ze te gaan, maar ach, daar denkt Geurts natuurlijk niet aan. Minister Ferdinand Grapperhaus legde in de Kamer even uit wat men als strategie hanteerde om de actie te beëindigen. En de minister was in deze een goede strategische denker. Grapperhaus probeerde namelijk eerst te 'de-escaleren' en dat was in deze erg handig, maar het werkte uiteindelijk niet en de ME moest ingrijpen.
SGP-man Roelof Bisschop sprak eveneens zijn zorgen uit. Vooral omdat de organisatie 'Meat the victims' een 'internationale organisatie' is, die dus wereldwijd boeren overvallen en stallen bezetten. Wat zou het toch fijn zijn als deze grote woorden, die de diverse Kamerleden uitten over de verdwaalde schoolkinderen bij een boerderij, ook durven te uiten in andere gevallen.
Maar dan blijft het meestal stil. Esther Ouwehand bleef hameren op de wetsovertredingen die in de stal werden geconstateerd. Boeren namen vervolgens wraak op de activisten en hebben hun auto's omver gegooid en kapot gemaakt. Een discussie 'doel en middelen' staat dus wel voor de deur. Maar wat vooral blijkt is hoe zielig mensen in dit land zijn.
Aan beide zijden van deze "discussie".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten