FILMPJE: Handgranaatdreiging en foutief luchtalarm in Flevoland

FILMPJE: Handgranaatdreiging en foutief luchtalarm in Flevoland

Even leek het erop alsof de complete Russische luchtmacht Nederland zou binnenvliegen, maar het bleek loos alarm. Naast het foutieve luchtalarm dat in geheel Flevoland te horen was, werden ook explosieven gevonden in de binnenstad van Almere. De instanties grepen keurig in door het gebied af te zetten en een onderzoek te beginnen naar de aard van de mogelijke explosieven. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het er maar druk mee de afgelopen tijd.

De mogelijke explosieven werden gevonden in de Almeerse binnenstad bij een bank en bij een shisha lounge. Wat de precieze redenen zijn waarom de explosieven daar zijn neergelegd is onduidelijk en wordt dus onderzocht door de instanties. Een komische dag dus voor Flevolanders, die te maken kregen met handgranaten en een willekeurig luchtalarm. Deze twee verschillende situaties hebben volgens de Politie Flevoland geen verband met elkaar. Ironisch dat beide fenomenen dan alsnog terechtkomen in één tweet.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1063013735558721536&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.omroepflevoland.nl%2Fnieuws%2F165607%2Fluchtalarm-in-flevoland-gaat-per-ongeluk-af

Albert Snoek deelde op Twitter een video van een pittoresk dorpje in Flevoland. Op de beelden is te zien hoe er helemaal niets aan de hand is. Een stralende blauwe hemel, verlaten straatjes en het brullende luchtalarm. Vals alarm dus. Dergelijke fouten zullen het veiligheidsgevoel in Nederland geen goed doen. Willekeurige luchtalarmen dragen niet alleen bij aan een onnodig schrikeffect, maar bij herhaaldelijk loos alarm kan het zelfs leiden tot onachtzaamheid. Stel je voor er zou wel iets aan de hand zijn en mensen nemen het luchtalarm niet serieus, dan kan dit leiden tot bijster gevaarlijke situaties.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
luchtalarm Flevoland granaten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties