Filmpje! Hilarische Johan Derksen: 'Lachgas is voor kinderen, ik houd alleen van pep'

Geen categoriedec 13 2018, 10:00
Hilarische momenten afgelopen week bij Veronica Inside en natuurlijk weer dankzij Johan Derksen. Aanleiding voor een gesprek over drugs waren de beelden van voetballers van FC Arsenal waarop te zien was dat de spelers lachgaspatronen verorberden alsof het koekjes waren. De club was er niet blij mee en gaat de spelers hierop aanspreken. Tussen 2006 en 2012 stierven 17 personen in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van het gebruik van lachgas, dus zo heel onveilig is het ook weer niet. Tijdens een feestje werden Mesut Ozil, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette en Matteo Guendouzi betrapt op het leegtrekken van meerdere patronen, die volgens Derksen tegenwoordig 'op elke hoek van de straat liggen'.
Wim Kieft speelde tijdens het gesprek de heilige en was behoorlijk schaapachtig aan het lachen. "Doet dat wat dan, dat lachgas?" vroeg een stiekeme Kieft alsof hij geen idee had waar het over ging. Derksen was toch wat meer open tijdens het gesprek en stelde zichzelf kwetsbaar op. Een 'beetje kinderachtig' ziet het er wel uit die ballonnen, aldus de commentator. Dat de spelers van Arsenal onder vuur komen te liggen vanwege de consumpties vonden de commentatoren dan ook jammer. Wim Kieft zag er weinig ergs in en vindt het jammer dat alles onder een vergrootglas ligt tegenwoordig: "Maar dat was juist 't leuke aan het voetbal ook, dat je met z'n allen gewoon op stap ging, tegenwoordig is dat allemaal niet heel handig, gebeurt er iets dan worden er hele verhalen van gemaakt".
En daar heeft Kieft natuurlijk wel een punt want door media en de sensatie zijn dergelijke verhalen direct voorpaginanieuws. De jongens van Arsenal kunnen dan ook op een reprimande rekenen van hun baas. Lachgas is overigens niet onschadelijk zoals Kieft wellicht dacht. Bij veelvuldig gebruik kan het leiden tot hersenschade en in sommige gevallen raken personen zelfs verlamd door een tekort aan vitamine B12. Maar zoals bij alles met 'te' ervoor geldt dit dus ook voor lachgas: teveel is niet goed. Een populair product is het in ieder geval wel, zo was er een Amsterdamse ondernemer die winkelgasten voorzag van lachgas tijdens het shoppen. Dat laatste is wel erg bizar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten