Kijken! Thierry Baudet (FvD) legt vinger op de zere plek: 'de enige reden voor het doen van aangifte bij politie is de verzekering'

Geen categoriedec 13 2018, 9:00
Gisteren werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de politiediensten en de politiewet uit 2012. Tijdens de verkiezingen was het de VVD die met marketingslogans wist te overtuigen en de grootste partij werd: 'op veiligheid moet je niet bezuinigen' stond er op de vrolijke koelkastmagneetjes. Maar op veiligheid werd wel bezuinigd en de politie lijkt het met haar handen in het haar te zitten. De aangiftebereidheid is laag, het veiligheidsgevoel neemt af. Politiemensen zien hun status als hoeders van het recht en de veiligheid dalen, want veel meer kunnen ze ook niet doen. Daarom pleitte Baudet in de Kamer om volgend jaar één miljard extra te investeren in de politie, daarvoor diende hij eveneens een motie in.
Volgens Baudet vergeet het kabinet de politie, terwijl zij wel miljarden willen besteden aan het voorkomen van niet te voorkomen klimaatverandering. D66-Kamerlid Monica den Boer kwam met een fluwelen jasje bij de interruptiemicrofoon aan en liet het opperhoofd van Forum voor Democratie weten dat hij zich bezig houdt met 'bangmakerij'. Blijkbaar was mevrouw Den Boer niet in staat om goed te luisteren, want iedereen kan duidelijk horen dat Baudet helemaal niet aan bangmakerij doet, maar zich slechts houdt aan de feiten uit de evaluatie. De interruptie van de D66-mevrouw leek dan ook meer voor de vorm, dan daadwerkelijk een inhoudelijke bijdrage aan het debat. Wat een faalactie weer van D66, de partij die de Nederlander voortdurend bang maakt voor klimaatverandering.
"Kom op voor uw eigen mensen in Nederland" riep Baudet de minister van Veiligheid en Justitite op en "In plaats van die 1000 miljard euro uitgeven om 0,00 nog-wat klimaatopwarming te voorkomen investeer in politie". Daar bleef het niet bij. Ook het management en de bureaucratie van de politie kwam onder vuur te liggen. Van de 65.000 personen werkzaam bij de politie bestaan 15.000 daarvan uit 'managers'. Dit betekent dus dat ongeveer één op de vier personen anderen moet managen, en dat aantal is dus bizar hoog. Volgens Baudet is de politie dan ook 'overbelast' en toen agenten op het binnenhof op bezoek kwamen bij Forum voor Democratie zouden ze 'allemaal hetzelfde' hebben gezegd. Tijd dus voor investeringen zou je zeggen, maar nee. Niet onder het leiderschap van 'op veiligheid moet je niet bezuinigen'-VVD.
Wat wel belangrijk is, is het noteren van de afkomst van agenten. Dan weet je wel hoe laat het is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten