[Filmpje] Johan Derksen: 'Kritiek op kabinet om notulen is lachwekkend, een heksenjacht van bepaalde partijen'

[Filmpje] Johan Derksen: 'Kritiek op kabinet om notulen is lachwekkend, een heksenjacht van bepaalde partijen'

Johan Derksen vindt kritiek op kabinet een "heksenjacht". Bron: Schermafdruk: Veronica Inside/Veronica

Voetbalcommentator en criticaster Johan Derksen vindt de aanhoudende kritiek op het kabinet na het lekken, en later openbaar maken, van de notulen over de toeslagenaffaire een "heksenjacht". Derksen hoopt dat de storm gaat liggen nu de gespreksverslagen openbaar gemaakt zijn. Liever ziet hij dat men weer overgaat tot de orde van de dag. Kijkers van Veronica Inside hadden, op hun beurt, juist weer kritiek op Derksen zelf, die ze ervan beschuldigden "de woordvoerder" van premier Mark Rutte te zijn.

Voetbalcommentator Johan Derksen is van mening dat er een heksenjacht gaande is in Den Haag, van oppositiepartijen jegens minister Rutte. Zelf is hij niet zo onder de indruk van de inhoud uit de ministerraadnotulen, en ergert hij zich aan bepaalde politici die de premier proberen weg te werken. Liever ziet hij dat men zich bezighoudt met andere zaken die de aandacht verdienen.

Bij Veronica Inside zei Derksen dat er geen verrassende dingen werden gezegd bij de ministerraad: "In zo’n vergadering kan zoiets toch gewoon gezegd worden? Dat is toch helemaal geen beledigende toon of zo?"

Volgens Derksen maakt men de kwestie erger dan dat het is. Bepaalde politici en partijen overschreeuwen zichzelf, aldus de VI-criticaster: "Het is lachwekkend, de heksenjacht van bepaalde partijen." Derksen richt dan het vizier op BIJ1: Mevrouw Simons zal altijd wel een zinnetje vinden waar ze wat op aan te merken heeft." Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas kreeg een veeg uit de pan, wier partij hij nogmaals 'Triple B' noemt, een bijnaam die Van der Plas zelf eerder als geringschatting opvatte.

Johan Derksen blijft echter stellig van mening dat de inhoud van de notulen wel meevalt, en dat de kritiek op het kabinet wordt opgeblazen. Volgens de VI-tafelgast is er eerder een "heksenjacht" jegens premier Rutte gaande, dan dat men met terechte kritiek komt. "Als er iets pijnlijks in had gestaan, was het al lang helemaal uitvergroot," aldus een berustende Derksen.

Op sociale media werd overwegend negatief gereageerd op Derksens uitspraken. "Raar toch dat Johan Derksen over iedereen wat te zeggen heeft," schrijft George bijvoorbeeld. Maar zodra het gaat over Rutte gaat hij in der verdediging. Neem mij niet kwalijk, maar dan ben je niet erg geloofwaardig meer."

Jan van den Berg noemt Derksen zelfs "de woordvoerder van Rutte" en voegt toe dat hij daar enigszins onpasselijk van wordt. Ondertussen valt het Mags op dat in zijn mening, "het gedeug begint" op het moment dat de mainstream media zich met dit soort onderwerpen bemoeien. Dat geldt, schrijft hij, ook voor Derksen.

P. van Dam houdt het kort maar krachtig; "Johan Derksen is inmiddels wel over de datum heen. Inruilen graag."

Tenslotte laat Van der Grijn weten: "Al jaren een groot fan van Veronica Inside, maar die Johan Derksen doet ook met politici wat 'ie met voetballers doet. Naar boven likken en naar beneden trappen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties