Filmpje! Lilian Helder (PVV) schuift de VVD alles in de schoenen: 'Eerst problemen veroorzaken, daarna 'oplossen'!'

Geen categorienov 24 2018, 12:00
Tweede Kamerlid Lilian Helder (PVV) legt in gesprek met Foort van Oosten (VVD) bloot hoe de VVD bij de politiediensten eerst koos voor bezuinigingen, waarna de werkdruk dermate toenam dat er nu extra geld nodig is om de problemen weer weg te poetsen. Ondertussen melden politieagenten zich door de druk vaker ziek. Een aanvullend pakket van meer dan 200 miljoen euro zou voldoende moeten zijn om 1200 FTE vrij te maken voor politie. Daarmee worden de huidige agenten ontlast en is het de verwachting dat het ziekteverzuim zal afnemen. Een prima oplossing dus op dit moment.
Op de beelden is te zien hoe Lilian Helder (PVV) de VVD onder vuur neemt. Volgens haar is het de schuld van de regering Rutte I en II dat het zover heeft kunnen komen. Want, door de bezuinigingen was er meer werkdruk. Die werkdruk en stress veroorzaken in hun beurt weer meer ziektekosten. Een patroon dat moet worden doorbroken. De VVD ziet dit ook en komt met een concrete oplossing voor de politieagenten. Maar voor Helder is het weer niet goed. Volgens haar is de wijze waarop de VVD omgaat met agenten tekenend voor de oplossingsvisie van de VVD: 'Eerst zelf de problemen veroorzaken om ze daarna weer op te lossen', zo is te zien vanaf 10:23.
Op zich heeft Helder wel een punt. De bezuinigingen hebben er inderdaad ingehakt. Dat zien we bij tal van overheidsdiensten, denk ook aan het onderwijs. Maar wat had de VVD dan moeten doen in 2011? Gewoon de staatsschuld laten oplopen, geld uitgeven en hopen dat het allemaal goed komt? Mijns inzien heeft de VVD prima gehandeld ten tijde van de crisis. De bezuinigingen waren niet te voorkomen, tenminste als je het land financieel gezond wilt houden. Helder doet de VVD een voorstel, waarbij het vervolgens onduidelijk is wat ze er zelf mee bedoelt: 'Of de VVD wil meedenken aan die groeivisie'. Wat dan die groeivisie is waarmee de VVD moet meedenken met de PVV blijft lekker onduidelijk. Zo kennen we de grijze muizen in de Tweede Kamer weer: wel klagen, oude koeien uit de sloot halen, maar zelf geen visie hebben en het probleem bij de regeringspartijen neerleggen.
https://www.youtube.com/watch?v=ve0CFlS_LN8
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten