KevinKreuger

Filmpje! Pedant FVD-raadslid te Amsterdam blijft bij gebrek aan ideeën zagen over autogebruik wethouders

Geen categorieokt 19 2019, 17:00
In Amsterdam is Forum voor Democratie ontevreden met 'de linkse plannen om de auto de stad uit te jagen'. De gemeente Amsterdam wil vergunningen intrekken, parkeertarieven verhogen en meer. Gemeenteraadslid Kevin Kreuger (FVD) pakt ze aan "er lopen linkse mensen door de parkeergarage, ook leden van het college. Ze worden rondgereden in Tesla's en dikke BMW's" zo stelt hij. Vervolgens bevraagd hij het autogebruik van de aanwezige wethouders.
Kevin Kreuger vraagt op de bovenstaande beelden aan het college van burgemeester en wethouders van de stad Amsterdam "hoe zou u het vinden om de dienstauto te laten staan binnen de ring?" Een duidelijke vraag met een ontwijkend antwoord, dat volgens het college geheel 'afhangt van de situatie'.
Dat is natuurlijk wel een terecht antwoord, maar Kreuger gaat maar door over het autogebruik van de wethouders. Hij wilde blijkbaar per se een punt maken en de 'linkse hypocrisie' aangaande autogebruik in de stad Amsterdam blootleggen.
Dat lukt echter niet zo goed. Op een gegeven moment wordt het zelfs een beetje pedant en blijft Kreuger neurotisch zoeken naar 'voorbeelden', waarmee hij de 'linkse bestuurder' van de stad kan pakken. Ongetwijfeld zijn de beelden heel grappig voor diehard FVD-fans, maar voor degenen die hadden gehoopt een fatsoenlijk debat te zien is het een fikse tegenvaller.
De punten van Kreuger zijn niets meer dan slappe retoriek en het komt zelfs een beetje stalkerig over. Vooral op het moment dat Kreuger de confrontatie blijft zoeken en doorzaagt om daarmee middels concrete voorbeelden van autogebruik de 'linkse kliek' te bekritiseren.
Het is vooral vreemd omdat Kreuger juist vóór het gebruik van de auto is. Dus waarom moet hij dan voortdurend de ideeën, waar hijzelf niet achter staat, toepassen op anderen? Veel beter zou het zijn als Kreuger en de rest van de FVD-fractie zich focust op waar het om gaat: zijn eigen visie op de stad Amsterdam. Dat laatste is echter een stuk complexer dan 'grappige filmpjes' monteren als deze. Wellicht dat dit daarom zijn enige momentje was deze week. Lekker makkelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten