Filmpje! Thierry Baudet (FVD) laat Grapperhaus zweten: "Theo Hiddema gaat in debat"

Filmpje! Thierry Baudet (FVD) laat Grapperhaus zweten: "Theo Hiddema gaat in debat"

Op dit moment bevragen diverse Tweede Kamerleden waaronder Theo Hiddema (FVD) en Machiel de Graaf (PVV) de minister van Justitie en Veiligheid, Grapperhaus (CDA). Op rechts wil men de terugkeer van Syriëgangers voorkomen omwille van de veiligheid.

Gisteren uitte een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties nog haar zorgen over de IS-kinderen en verzocht om deze op te nemen in de westerse samenlevingen. Maar dat idee kan op grote tegenstand rekenen in de Tweede Kamer van onder meer FVD en de PVV.

Zojuist prak Bram van Ojik (GroenLinks) en volgens het Kamerlid is het slechts een kwestie van tijd 'voordat IS-strijders ons land binnenkomen want ze hebben een Nederlands paspoort'. HIj vraagt zich af hoe het kabinet er voor gaat zorg dragen dat Nederland op de hoogte is mochten er IS-strijders via de Schengenzone naar Nederland reizen. Het GroenLinks-Kamerlid vindt ook dat voormalige IS-strijders moeten kunnen terugkeren, in ieder geval als blijkt dat deze 'spijtoptanten' zijn. Waarop hij natuurlijk de vraag kreeg wat een spijtoptant is. Daar had hij slechts één criterium voor: betuig spijt.

In antwoorden op Kamervragen laat minister Stef Blok (VVD) weten dat Nederland momenteel nog inzet op een internationaal tribunaal in Irak. Daar zouden de IS-strijders dan moeten worden berecht. In de brief schrijft Blok:

"De vervolging en berechting van ISIS-strijders in de regio wordt weliswaar door veel landen gesteund, maar overeenstemming over de precieze vorm waarin dit moet gebeuren is nog niet bereikt. Het is mede daarom dat Nederland, samen met gelijkgezinde partners en de VN, een discussie voert over het vinden van een breed gesteunde oplossing voor de berechting van ISIS-strijders."

Mevrouw Ploumen (PvdA) liet ook van zich horen en nam de gehele weltschmerz op zich door nogmaals een betoog af te steken over hoe verschrikkelijk het allemaal wel niet is. Ze heeft ideeën over hoe het beter kan: 'en anders heb ik nog wel een motie'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Thierry Baudet FVD IS-strijders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer