Zuur! Flink aantal stempassen niet bezorgd in PVV-bolwerk Kerkrade, gemeente stelt onderzoek in

Zuur! Flink aantal stempassen niet bezorgd in PVV-bolwerk Kerkrade, gemeente stelt onderzoek in

Geert Wilders. © De Dagelijkse Standaard.

In Kerkrade hebben veel meer mensen dan normaal een vervangende stempas aangevraagd voor de Tweede Kamerverkiezingen. Normaal gesproken worden er zo'n 90 aangevraagd en dit jaar zijn het er 250. Veel mensen blijken hun stempas niet te hebben gekregen.

Er lijkt iets mis te zijn gegaan bij het bezorgen van de stempassen in de gemeente Kerkrade, een PVV-bolwerk waarin 2017 de partij van Geert Wilders bijna 30% van de stemmen wist te veroveren. Dat meldt 1Limburg.

Veel kiezers in Kerkrade kwamen er deze week achter dat hun stempas niet is bezorgd. De gemeente heeft nu 250 vervangende stempassen verstrekt, maar dat gaat dus alleen om de mensen die op tijd een aanvraag hebben gedaan. Mensen die pas ná vrijdag 12 maart ontdekten dat zij geen stempas hadden ontvangen en alsnog een aanvraag deden, hebben pech. De woordvoerder van de gemeente Kerkrade licht toe:

"Deze deadline is wettelijk bepaald, na het verstrijken ervan is het wettelijk gezien niet meer mogelijk om nog een vervangende stempas uit te geven."

De gemeente gaat nu een onderzoek instellen, maar daar hebben de gedupeerden dus helemaal niks meer aan. Dat onderzoek wordt namelijk pas na de verkiezingen afgerond. Degenen zonder stempas kunnen zich niet melden op het stembureau, en hun inbreng gaat de komende vier jaar verloren.

Hoe groot de omvang van het probleem werkelijk is, is niet duidelijk. In totaal zijn er binnen de gemeente 43.000 stempassen per post verzonden. Het is in ieder geval flink zuur voor de PVV, die er de afgelopen jaren steeds de verkiezingen won.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties