Flinke afkoeling in Duitsland

Flinke afkoeling in Duitsland

In weinig landen is de klimaathysterie zo diep geworteld als in Duitsland. De klimaathype wordt vooral gevoed door het 'Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung' (PIK) met topklimaatalarmisten als Schellnhuber en Rahmstorf aan het roer. Het instituut heeft een geprivilegieerde positie als adviseur van de regering. Traditioneel publiceert het met de regelmaat van een klok apocalyptische visioenen, recentelijk nog over metershoge zeespiegelstijging. Het vervelende is echter dat de metingen een heel ander verhaal vertellen. De zeespiegelstijging die al eeuwenlang zo'n 20 cm per honderd jaar bedraagt, is de laatste tijd wat afgenomen. Zie hier.

Maar onlangs wilde de Duitse Meteorologische Dienst ook een partijtje meeblazen in het klimaatalarmistisch concert en kwam met een persbericht waarin werd gesteld dat de Duitse temperaturen deze eeuw wel eens 2 – 4 graden Celsius zouden kunnen stijgen en dat het urgent was daartegen actie te ondernemen. Tja, maar dan moet Moeder Natuur wèl opschieten, want voorlopig dalen ze nog - en niet zo weinig ook! De lineaire trend over de periode 1999 – 2010 laat een daling van 0,7 (!) graden zien. In 2007 bedroeg de gemiddelde temperatuur 9,9 graden Celsius – in 2010 7,9 graden Celsius, dus 2 (!) graden Celsius lager. Maar ja, dat kan natuurlijk een uitschieter zijn.

Het Duitse 'Europäisches Institutut für Klima und Energie' (EIKE) rapporteerde daarover het volgende (om mijn lezers te gerieven heb ik de Engelse vertaling van Gosselin gebruikt):

A few days ago the Deutscher Wetterdienst, DWD, (German Weather Service) in a press release warned that Germany’s temperature were likely to rise 2 to 4°C by the year 2100 and that action was necessary. Like the Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) the DWD too has been transformed into a propaganda mouthpiece for Germany’s powerful government-driven global warming movement. But there’s a small problem at the DWD. Like the outlier sea level projections made by the PIK, the temperature projections made by the DWD just don’t match observations. For example Germany’s annual temperature over the last 11 years has shown COOLING, and not warming, see chart above produced by EIKE.

Lees verder hier en hier.

PS,

Oh ja, dat van die zielige ijsberen die met uitsterven zouden worden bedreigd als gevolg van de opwarming van de aarde (die maar niet wil komen) klopt ook niet. De wetenschapper die die hype de wereld in heeft geholpen, Charles Monnett, blijkt te hebben geknoeid met zijn gegevens. Hij is op non-actief gesteld hangende een onderzoek naar zijn werk. Lees verder hier en hier.

Dankzij onafhankelijke wetenschappers en de zegeningen van de blogosfeer wordt de stelselmatige desinformatie inzake klimaat nu stukje bij beetje aan het licht gebracht. Dat is een hoopvolle ontwikkeling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer