Flitsuitzettingen krakers, CDA & VVD dienen vandaag motie in om tuig sneller weg te krijgen!

Flitsuitzettingen krakers, CDA & VVD dienen vandaag motie in om tuig sneller weg te krijgen!

Het idee: krakers binnen drie dagen hun pand uit zetten. Het klinkt als een prima initiatief, de motie die vandaag zal worden ingediend door de VVD en het CDA. Nu is het zo dat krakers wel tot acht weken kunnen blijven zitten in de gekraakte woningen doordat ze een rechtszaak aanspannen.

Als het CDA en de VVD een Kamermeerderheid krijgt dan komt de initiatiefwet er om 'flitsuitzettingen' in te voeren. Door het al jaren traineren van krakers en de vele juridische procedures die bij een uitzetting en ontruiming komen kijken duurt het soms wel twee maanden langer om ongewenste krakers te verwijderen.

Het bekendste voorbeeld onlangs is van de krakers groep 'We Are Here' overal waar ze kwamen lieten ze een spoor van vernieling achter. Vrijwel ongehinderd konden ze van de ene buurt naar de andere buurt hoppen. Dit is iets wat het CDA en VVD nu definitief proberen de das om te doen. Kamerlid en hardliner van de VVD Koerhuis zei het volgende over de motie:

Kraken is een misdrijf en krakers zijn inbrekers. Krakersbendes als We Are Here hebben lak aan de rechtsstaat en misbruiken ons juridisch systeem. Door kansloze procedures aan te spannen, weten deze criminelen hun verblijf in panden van andere mensen telkens te rekken.”

Vanuit de Kamer is er zeker steun voor deze motie. Zowel de PVV als de CU hebben al gezegd dit initiatief te steunen. Dit zou een einde maken aan het juridische traineren wat we nu zien. Als de motie wordt aangenomen kan de rechter-commissaris binnen drie dagen beslissen tot ontruiming. Iets wat hard nodig is in sommige steden.

Lees meer over:
CDA VVD motie krakers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer