Football Leaks: Messi verdient een duizelingwekkend bedrag van 100 miljoen per jaar

Geen categoriejan 13 2018, 20:00
Een samenwerking van 60 journalisten hebben via het internetplatform Football Leaks naar buiten gebracht dat Lionel Messi 100 miljoen per jaar verdient en dan zijn de bonussen nog niet meegerekend. Een duizelingwekkend bedrag.

Behalve zijn basissalaris komen Messi's inkomsten uit portretrechten. In november zette hij zijn handtekening onder een nieuw vierjarig contract bij Barcelona. Als hij inderdaad tot 2021 bij de club blijft, zou hij nog eens een bonus krijgen van 70 miljoen euro.

Bonussen zijn er ook als Messi uitkomt in 60 procent van de wedstrijden die Barcelona per seizoen speelt en als hij met zijn club de Champions League wint. In het eerste geval strijkt hij dan bijna 2 miljoen euro extra op, in het tweede geval 12 miljoen euro.

Dit soort bedragen zijn niet normaal. Natuurlijk, het zijn private partijen en we moeten niet met overheidsinterventie ingrijpen, maar we moeten wel bij onszelf gaan nadenken of dit soort bedragen wel kunnen. Landen hebben schuld, belastingverhogingen, armoede en dan heb je een voetbalwereld waarin miljarden omgaan. Honderd miljoen per jaar voor één persoon is niet te verdedigen.
Misschien ben ik bevooroordeeld, want ik heb een hekel aan voetbal, maar wij als consumenten hebben veel invloed en macht op dit wereldje. Als consumenten kunnen we aangeven of we het er mee eens zijn en dat die gigantische bedragen niet vallen te verdedigen. Ik ben benieuwd naar meer nieuws van dit collectief.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten