Forum voor Democratie royeert nog drie leden: kritische kandidaten worden uit de partij gezet

Forum voor Democratie royeert nog drie leden: kritische kandidaten worden uit de partij gezet

Dit had iedereen zien aankomen, maar het is wel sneller gekomen dan ik dacht. Thierry Baudet (voorzitter) en Rob Rooken (secretaris) hebben de drie kandidaten voor de Tweede Kamer die een brief hadden gestuurd uit de partij gezet. Het gaat om Gert Reedijk, Arthur Legger en Freek-Jan Berkhout. Het autocratisch ingestelde bestuur heeft genoeg van de kritische leden en in plaats van het gesprek aan te gaan is het 'raus', de partij uit.

forum

Met deze actie maakt de partij het allemaal nog een stuk erger dan ze al deed. In plaats van constructief het gesprek aan te gaan, is dit een vorm van epileptische bewegingen maken door de communicatieve en sociale onmacht. Leden van Forum voor Democratie die denken dat dit een goed idee is, zijn een onderdeel van het probleem. Bijna iedereen kan zien dat dit geen gezond gedrag is voor een nieuwe partij. Leden royeren omdat ze naar de pers zijn gegaan gebeurt zelfs nog geen eens bij de VVD, een partij die bekend staat om de strakke partijdiscipline.

Naar mijn idee is er een point-of-no-return bereikt. Een echte democratisch gezinde partij spreekt met de kritische leden en zeker als het kandidaat-kamerleden zijn. Talent moet niet tegengewerkt worden, maar behouden worden en gekoesterd. Op deze manier gaan de gezond-kritische leden weg, de leden die creatief zijn en een open visie. Wat overblijft zijn ja-knikkers en een grijze partij die leunt op Thierry Baudet en Theo Hiddema. Zonde, mijn lidmaatschap is loesoe kan ik u vertellen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties