Forum voor Democratie scheurt in twee: Otten neemt twee senatoren met zich mee

Forum voor Democratie scheurt in twee: Otten neemt twee senatoren met zich mee

Het is een grote schande, maar Forum voor Democratie wordt echt in tweeën gescheurd. En dat wordt gedaan door Henk Otten, één van de grondleggers van de partij die daarna in de problemen kwam omdat hij a) Thierry Baudet met een mes in de rug stak en b) er qua financiën een puinhoop van leek te maken.

Het is te triest voor woorden, maar Henk Otten is er dan echt in geslaagd om een paar Eerste Kamerleden mee te sleuren naar zijn nieuwe -- nog op te richten -- partij. Zowel Jeroen de Vries -- die onder meer diende als chauffeur van Baudet -- en Dorien Rookmaker -- die eerder nog zei te hopen dat de twee zich zouden verzoenen -- gaan met hem mee. Dat bericht De Telegraaf vandaag.

Door deze move is een kwart van de senaatsfractie van Forum voor Democratie nu overgestapt naar de nieuwe partij. Volgens Otten is het waarschijnlijk dat daar nog een paar bijkomen. Het zou in theorie dus zomaar kunnen dat misschien wel de helft van de Eerste Kamerleden van FVD de overstap maakt. "In de senaat en in de Statenfracties zijn meer mensen die willen overstappen. We smeden een hechte club," zegt Otten.

Natuurlijk vraag je je af wat de standpunten van die nieuwe partij zullen zijn. Nou, misschien dat dit je bekend voorkomt:

Er is al een shortlist met mogelijke namen voor de nieuwe partij. Een globaal partijprogramma is er ook, waarin beter bestuur, koopkrachtverbetering en de strijd tegen klimaatmaatregelen en immigratie de belangrijkste punten zijn. En er zijn een paar voornemens: bij deze nieuwe club geen ’boreaal geleuter meer à la Baudet’, belooft Otten.

Met andere woorden, de nieuwe partij wordt Forum voor Democratie zonder Baudet. Dat is het. Meer valt er niet over te zeggen.

Aan de ene kant is dit natuurlijk triest en moeten de overstappers zich helemaal kapotschamen. Aan de andere kant valt het Baudet ook zeker wel kwalijk te nemen dat hij deze mensen niet binnen boord weet te houden. Oké, De Vries en Rookmaker waren en zijn vertrouwelingen van Otten, maar als er nog meer overstappen betekent dit dat Baudet het als leider toch laat liggen. Dáár is hij verantwoordelijk voor -- en dat moet hij dus ten koste van vrijwel alles voorkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties