IMG 5188 1024x682

Framing, framing, verdrommelde framing: NRC interviewt Theo Hiddema, wil alleen dat hij Baudet een racist noemt

Geen categoriemrt 14 2020, 10:21
Het moet ongelooflijk vermoeiend zijn voor Theo Hiddema om door het NRC Handelsblad gevraagd te worden voor een interview... waarna het hele gesprek over Thierry Baudet gaat en de dienstdoende fopjournalist hem zover probeert te krijgen om zijn partijgenoot weg te zetten als een racist.
Gelukkig maakt de voormalige strafpleiter turned politicus van zijn hart geen moordkuil. De eerste vraag van fopjournalisten Guus Valk en Philip de Witt Wijnen (U heeft alles wat u ons wil vertellen vooraf uitgewerkt?) beantwoordt hij onmiddellijk fel. "Nu net. Ik dacht: die lui van NRC komen straks, ik moet even opschrijven wat me allemaal dwars zit met die kutkrant. Nou, dat is nogal wat."
Die opmerking bleek profetisch te zijn. Er worden een paar vragen gesteld over Hiddema zelf, maar daarna schakelen de marxistische activisten van de krant toch over op het échte onderwerp: Thierry Baudet en racisme. Lees de 'vragen' maar (die met enige regelmaat stellingen zijn, overigens):
Op dat moment heeft de ongelooflijk geduldige Hiddema -- een monnik is er niets bij -- het wel gehad. "Beginnen jullie nu wéér Baudet?" vraagt hij zijn ondervragers. "Ik dacht in m'n argeloosheid: jullie komen voor mij."
Nee, Theo. Ze komen niet voor jou. Ze komen om Baudet te framen als een racist.
Je zou denken dat het rapaille van de NRC op zijn minst even zou pauzeren na die terechtwijzing en Hiddema nu dan toch maar weer een vraag zou stellen over zichzelf.
Nee hoor:
10. "Hij spraak ook over de 'homeopatische verdunning' van de Nederlandse bevolking." (Oh jee, alweer geen vraag!)
11. "Volgens Baudet wordt migratie doelbewust gebruikt om de nationale identiteit te verzwakken, als een vooropgezet plan." (DIT IS OOK GEEN VRAAG HEREN)
12. "Door sommige uitspraken van Baudet maakt FVD toch onderscheid tussen mensen of bevolkingsgroepen?" (Een stelling verpakt als een vraag door er maar snel een vraakteken achter te zetten)
Is er een nog walgelijker krant dan de NRC? Deze activisten zijn werkelijk schaamteloos.
Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 161 DDS-lezers gingen u al voor!
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten