Frankrijk pakt twee terreurverdachten op

Geen categoriejun 07 2015, 19:00
De hoofdverdachte wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Aurelie Chadelainas.
De Franse autoriteiten hebben eerder vandaag twee terreurverdachten opgepakt. Volgens de politie zouden ze van plan zijn geweest om aanslagen te plegen op Franse kerken.
De mannen van 35 en 39 jaar zijn opgepakt in de plaatsen Limay en Mantes-la-Jolie, ten westen van Parijs. Het tweetal zou een terroristische aanslag hebben voorbereid, die in de plaats Villejuif had moeten plaatsvinden. De Franse politie verijdelde de terreurdaad echter al eind april, toen de 24-jarige hoofdverdachte werd opgepakt.
In april werd de hoofdverdachte in deze zaak al opgepakt. Hij wordt onder meer verdacht van de moord op Aurelie Chatelainas.
[caption id="attachment_112351" align="aligncenter" width="586"]Aurelie Chatelainas Aurelie Chatelainas[/caption]
De hoofdverdachte in deze terrorismezaak (en van de moord op Aurelie) heet Sid Ahmed Ghlam. Ghlam is een Fransman van Algerijnse afkomst en is een aanhanger van de Radicale Islam. De twee mannen die vandaag zijn opgepakt worden ervan verdacht dat ze hem geholpen hebben door o.a. auto's en wapens te leveren.
De vandaag opgepakte verdachten kunnen maximaal 96 uur lang worden vastgehouden door de politie. Volgens de aanklager kregen zij en hoofdverdachte Ghlam opdracht uit 'Syrische terroristische kringen' om een aanslag te plegen. Daar wordt vrijwel zeker ISIS óf het aan Al Qaeda gelieerde Al-Nusra mee bedoeld. Om welke van de twee organisaties het precies gaat is vooralsnog onduidelijk. Wel is bekend dat er drie geweren werden gevonden in Ghlams appartement én dat hij extremistisch propagandamateriaal had van zowel ISIS als Al Qaeda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten